Ledová zoo v Plzni

Příznivci ledových soch o ledové skvosty letos nepřijdou. Přesto, že z důvodu protiepidemických opatření se výstava ledových soch ve stanu v pivovaru nemohla konat, využívá společnost ICE FACTORY mrazivého počasí a ve čtvrtek 11. února 2021 začala navážet ledové bloky na náměstí Republiky, aby z nich do večera vznikly unikátní ledové sochy.

Ledové sochy samy o sobě přitahují pozornost, tak jak tomu bylo i v minulých letech, kdy si je na ploše náměstí prohlédly tisícovky obdivovatelů. Tradicí zůstává i možnost sponzoringu sochy, kdy je možno na podstavci sochy nechat umístit jméno sponzora ledového unikátu.

„Z důvodu protiepidemických opatření jsme nemohli otevřít naši výstavu ve stanu v areálu Plzeňského Prazdroje, a proto chceme využít tohoto mrazivého počasí a opět přiblížit umění ledového sochařství plzeňské veřejnosti na náměstí Republiky,“ uvedl Lukáš Toušek firmy z ICE FACTORY.

Ledová zoo

Ledové sochy na náměstí Republiky

Na náměstí Republiky se začaly ve čtvrtek ráno navážet zhruba jeden a půl metrové ledové bloky, které budou umístěny na podstavcích a poté je hned začnou zpracovávat „ledoví sochaři“, aby je už k večeru mohli obdivovat první návštěvníci výstavy.

ledová zoo

 

„Bohužel se letos výstava ve stanu v pivovaru, na kterou jsme sponzorsky přispěli, nemohla uskutečnit, a tak jsme moc rádi pomohli organizátorům při rychlém zařizování této výstavy, která jistě Plzeňanům přinese radost z pohledu na unikátní ledové dílo a alespoň trochu jim zpříjemní toto pro nás všechny nepříjemné období. Proto bych chtěl všechny milovníky ledového umění pozvat na náměstí Republiky, aby přišli a podpořili svou účastí organizátory této krásné výstavy,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Zdroj : https://www.plzen.cz

Foto: ÚMO 3 a M.Osvaldová