Desátý ročník největšího festivalu zážitkového saunování Sauna Fest v Aquapalace Praha v Čestlicích

Jubilejní desátý ročník mezinárodně uznávané saunové akce Sauna Fest se uskutečnil v Aquapalace Praha v Čestlicích od 7. do 10. dubna 2022, v největším saunovém světě v ČR. Sešli se zde milovníci saunových ceremoniálů z více než 10 zemí světa a v nabídce programu bylo připraveno více než 80 saunových ceremoniálů.

Sauna Fest 2022

Soutěžní vystoupení nejlepších saunérů a týmů v rámci Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech se letos těšilo rekordní návštěvnosti. Na vybrané ceremoniály bylo možné si předem udělat přednostní rezervaci. Výkony soutěžících nehodnotila jen porota, ale také několik namátkově vybraných návštěvníků dostalo u vstupu zelený kolíček a po skončení ceremoniálu a předložení kolíčku ve stanu dostali hlasovací lístek a mohli ohodnotit výkon saunéra známkou od 1 do 10 v nejrůznějších kategoriích jako je například teplota v sauně, atmosféra, divadelní výkon, rekvizity apod.

 

Saunový ceremoniál Michala Mervarta

Ze sobotního nabitého programu jsme si vybrali v rámci finále kategorie jednotlivců divadelní saunový ceremoniál Michala Mervarta. Jeho vystoupení přiblížilo trable žáka, který měl problém ovládnout cizí řeč a potom se v praxi nedovedl domluvit ale vzpomněl si na povzbuzování své učitelky a nakonec problém překonal a závěrečná kytice, byla výrazem poděkování za tuto motivaci. Během působivého hereckého výkonu nechybí skvěle zvládnutá práce s ručníkem během ceremoniálu a atmosféra během ceremoniálu byla vynikající.  

Na koho už nevyšlo místo pro saunový ceremoniál mohl zajít do zemní banje na metličkování a jiné doprovodné programy.  Také v saunovém stanu po předchozí rezervaci probíhaly herbal procedury s metličkami pro 8 osob.

Freestylové vystoupení Evy Boldog

My jsme se zastavili v Panorama sauně, kde probíhal doprovodný program bez předchozí rezervace. V sauně s výhledem na vodní svět jsme se stali účastníky Freestylového vystoupení Evy Boldog nazvané „Rozmazlená princezna“. Mladá saunerka si pro své vystoupení vybrala taneční melodie z filmů a muzikálů a v Panorama sauně se vystřídalo několik vůní a esencí. Během relaxace jsme sledovali její vystoupení a práci s ručníky, které  bylo doprovázeno potleskem účastníků ceremoniálu.

Divadelní ceremoniál Víta Ševčíka

Zaregistrovali jsme se na další ceremoniál finále kategorie jednotlivců tentokráte divadelní ceremoniál Víta Ševčíka.  Jeho vystoupení představovalo jeho první Halloween, kdy kamarádi onemocněli a nemohli přijít, ale místo nich se zúčastnil velký černý maskot Eddie, se kterým během ceremoniálu Vít dokázal skvěle pracovat. Skutečnou raritou bylo využití rekvizit při ceremoniálu. Byl to opravdu zážitek.