Desítky organizací září v Souhvězdí pomoci od Alzy

Alza.cz prostřednictvím své charitativní platformy Souhvězdí pomoci rozdělila neziskovým organizacím už přes milion korun. Dárci z řad zákazníků mohou podpořit téměř 60 neziskových organizací s více než 80 projekty. Další rozšíření této dobročinné iniciativy firma plánuje na podzim.

Souhvězdí pomoci

Od spuštění charitativní iniciativy doputovalo na dobročinné účely přes 1,2 milion korun. Přispět lze na pomoc zdravotně postiženým, seniorům, onkologickým pacientům, dětem či dalším jakkoli znevýhodněným osobám na programy prevence, rehabilitace, rekvalifikace, zapojení do běžného života nebo třeba na základní životní potřeby. Souhvězdí pomoci nabízí neziskovým institucím prostředí největšího českého e-shopu, a umožňuje tak zákazníkům velmi snadno finančně podpořit charitativní činnost v rámci nákupu na Alza.cz.

 

„V Alze si silně uvědomujeme svoji odpovědnost vůči společnosti, v níž působíme. Souhvězdí pomoci je charitativní iniciativa, které věříme. Osvědčila se i během korona krize, kdy jsme jen za březen přidali 30 nových projektů přímo podporujících nejohroženější skupiny lidí,“ říká místopředseda představenstva Alza.cz Tomáš Havryluk.

 

Jednou z organizací, která se přidala během letošního jara a díky dárcům vybrala potřebné finance na svůj projekt, je Klub svobodných matek. „Součástí Souhvězdí pomoci jsme od března, kdy začala korona krize. Díky této spolupráci jsme mohli v náročném období přispět na nákup potravin stovkám rodin samoživitelů. Z programu Souhvězdí pomoci jsme uhradili letní pobytové i příměstské tábory necelé stovce dětí samoživitelů, které by jinak vzhledem k situaci trávily prázdniny doma. Děkujeme Alze a jejím zákazníkům,“ komentuje spolupráci Dana Pavlousková, ředitelka Klubu svobodných matek.

 

Během své návštěvy na e-shopu Alza.cz mohou dárci ve speciální sekci přispět na projekt, který si zde vyberou stejně snadno jako při běžném nákupu. Výše darů začíná na 100 korunách. V násobcích stovek však lze přispět částkou až do výše 10 000 Kč. Alza následně celou vybranou částku odesílá zapojeným organizacím. Firma plánuje v dobročinné aktivitě i nadále pokračovat a rozvíjet ji. Na podzim např. otevře další kolo přihlášek a zařadí do výběru další neziskové organizace. Do konce září navíc za podporu libovolného dobročinného projektu obdrží dárci půlroční elektronické předplatné časopisu Epocha.

 

Více o Souhvězdí pomoci zde: