Zpověď Demi Moore konečně i v češtině!

Na konci října 2020 vychází český překlad knihy Demi Moore: Inside Out. Autorkou biografie je sama Demi Moore, svého času nejlépe placená hollywoodská herečka, která zde s odzbrojující upřímností vypráví příběh svého života. V USA se z knihy stal velmi rychle besteller. Knihu vydává nakladatelství IFP Publishing s titulem Demi Moore: Život naruby – můj skutečný příběh.


Demi Moore (58) se ve své knize snaží zrekapitulovat svůj život a na pozadí hvězdného příběhu hollywoodské star se snaží vyrovnat s traumaty, které ji pronásledují již od dětství. Zdánlivě má vše, čeho lze dosáhnout. Peníze, slávu, hvězdné partnery, ale je to opravdu všechno?

Její příběh je o překonávání překážek a o velké vytrvalosti. V těchto velmi upřímných pamětech poodhaluje Demi závoj svého soukromí a volně se rozepisuje o své kariéře i o svém osobním životě. Otevřeně popisuje svůj komplikovaný vztah s matkou, svá manželství s Brucem Willisem a Ashtonem Kutcherem, i své osobní zápasy s alkoholovou a drogovou závislostí, při snaze zvládnout dohromady kariéru i rodinný život. A také svou dlouhou cestu k otevřenosti srdce.

Život naruby je příběh o přežití, úspěchu i vzdání se. Brutálně upřímný portrét života jedné ženy, který je ikonický a zároveň i úplně obyčejný.


Citace z knihy kapitola 6:

„Děláte velikou chybu! Nevím, o co vám jde,“ řekla jsem policistovi. „Nebydlím ani s jedním už déle než šest měsíců!“ Bylo vidět, jak si začíná uvědomovat, že tady něco není v pořádku. Ginny a Danny tu pravděpodobně seděli a opíjeli se čím dál víc, zatím co na mě čekali. Z nás tří jsem zjevně měla nejblíž k normálnímu dospělému. „Je mi to moc líto,“ odpověděl mi policista tiše. Ale mně opravdu ještě nebylo osmnáct, a tak neměl moc na výběr.

Takže jsem byla zase s nimi. Tihle dva prolhaní, ožralí, rozvedení lidé – kteří, co jsem naposled slyšela, spolu ani nemluvili – byli mí rodiče. Zmocnili se mě a vyžadovali, abych se s nimi vrátila do Roswellu. Ty hodiny, kdy jsme čekali na naše letadlo – a oni pokračovali v pití u letištního baru -, mi připadaly nekonečné.

Citace z knihy kapitola 22:

Existují dva důvody, proč jsem chtěla svůj příběh, příběh o tom, jak jsem se naučila se vzdát, vyprávět. Zaprvé, protože je můj. Nepatří bulváru ani mojí mámě, ani mužům, které jsem si vzala, ani lidem, kteří milovali nebo nesnášeli moje filmy, nebo dokonce mým dětem. Můj příběh je jenom můj. Jenom já jsem tím vším prošla a rozhodla se nárokovat právo ho vyprávět po svém.

Druhým důvodem je, že přestože je ten příběh můj, možná některá jeho část je i vaše. Měla jsem v životě neobyčejné štěstí i neštěstí. Zaznamenat to všechno na papír mi pomohlo uvědomit si, jak šílené mnoho z toho bylo, jak nepravděpodobné. Ale my všichni trpíme, a všichni triumfujeme a všichni si můžeme vybrat, jak se k obojímu postavíme.