Zažijte den plný poznání. V prostorách Kampusu Hybernská proběhne den s Univerzitou Karlovou

V sobotu 20. května 2023 uvítá Univerzita Karlova všechny zájemce o vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita si pro ně v inspirativních prostorách Kampusu Hybernská připravila Den s Univerzitou Karlovou. Pro zájemce je také připravena prohlídka historického Karolina s průvodcem.

Den s Univerzitou Karlovou

Návštěvníci každého věku se budou moci zdarma zúčastnit atraktivního vzdělávacího programu pod taktovkou jednotlivých fakult, kterých má Univerzita Karlova celkem sedmnáct.

 „Celý den věnujeme všem, kteří chtějí rozšířit své vědomosti a poznat, čím se studentky a studenti našich fakult zabývají. Návštěvníci mohou náš program využít jako inspiraci pro další vzdělávání nebo si jen naplno užít den plný tvůrčích aktivit,“ doplnila rektorka Univerzity Karlovy profesorka Milena Králíčková.

Kampus Hybernská

V celém areálu Kampusu Hybernská jsou pro děti i dospělé připravena interaktivní stanoviště, která zahrnují například ukázky ergoterapie v praxi, nácvik první pomoci nebo přehlídku léčivých rostlin. Děti mohou ošetřovat pacienty v nemocnici pro medvídky nebo zkusit pokusy s dusíkem, hravou geologii, hlavolamy, sport či relaxaci.

V jedné z přednáškových místností je připraveno pásmo přednášek a besed na téma Práce s informacemi v současném světě. Mezi aktivními hosty budou třeba český novinář a televizní reportér PhDr. Jakub Szántó, vrchní státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze JUDr. Lenka Bradáčová, Ph.D., lékařka prof. RNDr. Ilona Hromadníková, Ph.D., youtuberské duo Pastoral Brothers, nebo redaktor, moderátor a vysokoškolský učitel žurnalistiky PhDr. Václav Moravec, Ph.D.

Komentovaná prohlídka Karolina

Návštěvníci Dne s UK si budou moci prohlédnout také symbol Univerzity Karlovy, národní kulturní památku Karolinum. V případě zájmu je nutné se na komentovanou prohlídku předem zaregistrovat na webových stránkách akce.

Více informací naleznete ZDE

 

  • Termín: sobota 20. května 2023, 10–18 hod
  • Místo: Kampus Hybernská, Hybernská 998/4, 110 00 Nové Město
  • VSTUP ZDARMA

 

Zdroj: Univerzita Karlova