Výstava reportážních snímků Seana Gallupa zahajuje nový ročník soutěže Czech Press Photo

Zasedání zahraniční poroty soutěže Czech Press Photo je pravidelně doprovázeno výstavou jednoho z porotců. Letos v galerii Czech Photo Centre představí své reportážní snímky Sean Gallup z Getty Images, který žije a pracuje v Německu. Výstava Sean Gallup – reportážní fotografie nabídne průřez jeho kariérou. Výstava bude zahájena vernisáží 14. října v 18.00. Poté bude expozice od středy 20. října přístupná veřejnosti a potrvá do 14. listopadu 2021 .

Výstava Sean Gallup – reportážní fotografie

„Sean Gallup je skvělý fotograf a pravý reportážní profesionál. V 90. letech často fotografoval v České republice, zejména v Praze. Na výstavě například uvidíte jeho snímek bývalého komunistického pohlavára Miloše Jakeše,“ říká Dan Materna, manažer soutěže Czech Press Photo.

Nyní fotoreportér Sean Gallup žije v Berlíně, kde s týmem nezávislých fotografů zajišťuje zpravodajství a obrazové pokrytí pro Getty Images v Německu, Švýcarsku a v Rakousku.

Jeho fotografie se pravidelně objevují v médiích po celém světě a vycházejí na titulních stránkách deníků a magazínů jako jsou například: Time, The New York Times, The Washington Post, Der Spiegel, Vanity Fair, The Guardian, The Independent a mnoha dalších.

V jeho kariéře se stala stěžejní série fotografií vztahujících se k pravicovému extremismu, která byla v roce 2013 vystavena ve Vojenském historickém muzeu bundeswehru v Drážďanech a následně cestovala po dvanácti místech po celém Německu. V poslední době se autor věnuje dlouhodobému projektu, který dokumentuje globální oteplování v arktických a alpských oblastech.

Výstava bude otevřena 20. října a potrvá do 14. listopadu 2021 . Otevírací doba: úterý až pátek vždy od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Základní vstupné činí 80 a snížené 40 korun. Ve velké výstavní síni probíhá výstava Petra Bruknera Jen tak jsem šel kolem.

Galerie Czech Photo Centre

Seydlerova 2835/4, Praha 5.

Kontakty a další informace naleznete ZDE

Záštita výstavy: Ministerstvo kultury ČR a Praha 13

Generální partner: Trigema

Partneři: Cewe, Samsung, ČTK, Ptáček koupelny, Soliter Parket, Siko, Laufen, Fomei, Newton Media, Cobra

Hlavní mediální partner: Mafra a iDnes.cz

Mediální partneři: Reflex, Dab Praha, Prima Zoom, National Geographic, Prague TV, Lidé a Země