Výstava k filmu Tři oříšky pro Popelku na zámku Moritzburg

Zámek Moritzburg v Sasku  zve na  populární zimní výstavu, kde můžete objevit kouzlo jednoho z nejkrásnějších pohádkových filmů v autentické lokalitě.

Výstava

Zde se můžete dozvědět vše o česko-německém filmu z roku 1973. Exkluzivní zážitek nejen pro dětské oči.  Detailně reprodukované filmové scény, originální kostýmy a multimediální inscenace zprostředkovávají kouzlo pohádky. Na závěr prohlídky zveme návštěvníky do zámecké kuchyně na dobrou kávu a zákusek. A v hradní věži se dnes princezny a princové mohou těšit z doprovodných akcí.



Film Tři oříšky pro Popelku

je česko-německá filmová pohádka z roku 1973 režiséra Václava Vorlíčka. V hlavních rolích se představili Libuše Šafránková jako Popelka a jako princ Pavel Trávníček. Hudbu složil Karel Svoboda, hlavní píseň Kdepak ty ptáčku hnízdo máš zpívá Karel Gott.

Termín konání výstavy:

Do 25. února 2018

Otevírací doba:

Út – ne 10:00 – 17:00 hod.

(poslední vstup 16:00 hod.)

24./31.12. a v pondělí zavřeno

25.12.17 a 01.01.2018 otevřeno

Upozorňujeme, že v tomto období je přístupná výhradně zimní výstava »Tři oříšky pro Popelku«.

Více informací naleznete na : http://www.schloss-moritzburg.de

 

Do Moritzburgu se můžete vydat parním vlakem Lössnitzké dráhy. Nostalgická jízda začíná v obci Radebeul nedaleko Drážďan. Od vlakového nádraží Radebeul Ost parní vlak jede po klikaté trati kolem vinic až k moritzburské krajině rybníků a vřesovišť. Obzvláště zajímavý je úsek, kdy dráha přejíždí Dippelsdorfský rybník po 210 m dlouhé hrázi z obou stran omývané vodou z rybníka. V Moritzburgu se vlak dostává asi do poloviny cesty. Proslulý barokní lovecký zámeček je jedním z mnoha výletních cílů, které zvou k návštěvě. 

Nad rámec každodenních parních vlaků se vydávají na cestu zvláštní vlaky s programem, jako například Masopustní expres v únoru, Expres s velikonočním zajíčkem na přelomu března a dubna, Požitek z vína na úzkokolejce, Jízda Karla Maye v červenci a v srpnu, při které není vyloučeno přepadení  nebo každoroční Festival úzkorozchodné železnice 15. a 16. září.

Na trati Lössnitzké dráhy  organizuje po celý rok různé mimořádné jízdy také spolek Traditionsbahn Radebeul e.V. Na tyto jízdy jsou nasazovány historické osobní vozy a parní lokomotivy.

Jízdní řád, termíny jízd a ceník naleznete ZDE