StarDance XI. řada – 7. večer  – benefiční večer pro Centrum Paraple

Benefiční večer zahájilo vystoupení Heleny Kašické a Petera Vidasice – mistrů světa i Evropy v Paradance. Jejich taneční vystoupení bylo plné dechberoucích zvedaček, včetně té, kdy Peter zvedl tanečnici i s vozíčkem.

Úvodní vystoupení Heleny Kašické a Petera Vidasice 

 

 

Tento večer Lenku Noru Návorkovou zastoupila Tereza Prucková.  Také v orchestru Moondance Orchestra Martina Kumžáka došlo k zástupu: místo sólistky Nadi Veperové zpívala Kateřina Korbelová. Taneční páry netančili s vozíčkáři, ale pro vozíčkáře. V hledišti přihlížel i prezident Centra Paraple Zdeněk Svěrák. Každý taneční pár měl svého patrona . Patroni byli klienti centra Paraple– čtyři z nich tančili na vozíku a jeden z nich za opory francouzských holí. Z tanců  jsme mohli na parketu vidět byl quickstep, tango a rumbu.

Tereza Černochová , Dominik Vodička Marcel Syrůček

Patronem tanečního páru byl Marcel Syrůček

Tereza s Dominikem zatančili rumbu na skladbu Annie Lennox ve skvělém podání  Dashi.  

Richard Genzer ohodnotil Terezin výkon jako pěkný, svěřil se, že při jejich tanci zažívá pohodu. Tatiana Drexler měla pocit, že jejich vystoupení začalo a hned byl konec. Ocenila Terezinu práci rukou, otočky a ženský projev. Chyběl jí trochu pohyb těla a pánve. Jan Tománek konstatoval, že Tereza předvedla dobře zvládnutou choreografii, je vidět, že se pohybuje se samozřejmostí, jen trochu chybělo více přenášení váhy a více tlaku do parketu.  Václav Kuneš charakterizoval pohyb v jejich vystoupení  jako přiměřený, není ho ani příliš mnoho ani příliš málo.

V bodovém hodnocení udělili všichni porotci shodně známku 8.

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Jejich patronem byl Miroslav Grill.

Martina s Markem zatančili quickstep. Jejich tanec byl inspirován snímky dělníků na stavbách newyorských mrakodrapů.

Tatiana byla nadšená, nejvíc se jí líbily části, kdy nešlo o quickstep. Pokud jde o quickstep má určité výhrady, viděla i chyby krokové. Václav Kuneš konstatoval, že Martinu tanec baví. Zdálo se mu, že dnes měli zbytečně mnoho rekvizit. Jan Tománek ocenil Martininu bojovnost.

V bodovém hodnocení udělili tři členové poroty známku 6, Jan Tománek hodnotil známkou 7.

 

Mirai Navrátil a Tereza Prucková

Jejich patronkou byla Adriana Augustínová.

Mirai s Terezou Pruckovou zastupující Lenku Noru Návorkovou zatančili rumbu s krásnou zvedačkou.

Jan Tománek ocenil Miraiovy zvedačky, jeho vystoupení bylo muzikální, bohužel z pohledu Jana Tománka z tance zbyly jen kroky a bylo tam málo rumby. Richard Genzer popsal jejich vystoupení jako trochu dietní.

V bodovém hodnocení se členové poroty shodli na známce 7.

 

Jan Cina a Adriana Mašková

Jejich patronkou byla Rozálie Niké Mošovská

Jan s Adrianou zatančili tango.

Tatiana Drexler nazvala jejich taneční vystoupení uměleckým dílem, byl to úžasný zážitek. Svěřila se, že se chystala hodnotit nejvyšší známkou, ale všimla si, že byl Jan při tanci shrbený. Jan Tománek prohlásil, že  takových čísel z pohledu stylu a kompozice tolik ve StarDance nebylo, za to by Jan zasloužil známku 15. Zahrnul do vystoupení řadu netanečních prvků a byly lepší ty části, kdy netančili v páru. Václavu Kunešovi se líbilo, že neviděl žádné dekorace, že to byl tanec.

V bodovém hodnocení Richard Genzer a Václav Kuneš hodnotili známkou 10 a Tatiana Drexler a Jan Tománek známkou 9.

 

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Jejich patronem byl Stanislav Zatloukal

Tomáš s Kristýnou zatančili rumbu s pěknou točenou zvedačkou. Václav Kuneš obdivuje jak Tomáš tančí jak s partnerkou, tak  i bez ní. Jan Tománek konstatoval že rumba je velmi těžký tanec, na kterém je všechno vidět a Tomáš předvedl kvalitu, protože rumbu opravdu zatančil, je velmi muzikální. Řekl, že  porotci čekají na výjimečná čísla a Jan by jejich vystoupení mezi tato čísla zařadil. Tatiana Drexler se domívala, že Standovi udělali radost, protože se mu možná jejich rumba líbila stejně jako Tatianě, vyslovila jedinou drobnou výtku, že Tomáš stál příliš na vnějších hranách chodidel. Richard Genzer hodnotil jako skvělý výkon, skvělá technika, skvělá choreografie, ocenil i práci paží.

V bodovém hodnocení dostal pár tři známky nejvyšší, Václav Kuneš hodnotil známkou 9.

Společné vystoupení tanečních párů a jejich patronů

V závěru benefičního večera následovalo společné vystoupení tanečních párů a jejich patronů v choreografii Marka Zelinky. Na konci tohoto úžasného společného vystoupení vystoupali patroni na vozíčku vzhůru ke stropu.

 

 

 

 

Po vystoupení přišel na parket Zdeněk Svěrák a ředitel Centra Paraple David Lukeš. Všichni s napětím očekávali zprávu o výši vybrané částky. Oba zástupci Centra Paraple poděkovali nejen za štědrý dar a podporu ale i za to, že tanečníci přinášejí všem radost,což je k nezaplacení.

 

Příští večer se můžeme těšit na výrazový tanec, taneční páry budou tančit ve společnosti company. Z tanců nás čeká jive, paso doble a valčík.

 

Foto: M. Křepelka  

 

Výsledky Stardance 2021