Světově unikátní muzikál na ledě Popelka autorů Jindřicha Šimka, Petra Maláska a Václava Kopty zahájí letošní vánoční turné v Ostravě a představí se celkem v 9 městech

Unikátní muzikál na ledě Popelka s mezinárodním obsazením je překrásným divadlem, muzikálem s nádhernou hudbou i krasobruslařskou show plnou evropských hvězd. Po úspěchu v zahraničí se vrací do Česka a na podzim zahájí svou už 9. sezónu. Hlasy Popelce a Princi propůjčili Lucie Bílá a Ondřej Ruml. V hereckých a pěveckých rolích vystupují Pepa Vojtek, Dana Morávková, Hana Buštíková, Tomáš Savka, Hanka Křížková, Vlastimil Harapes a další. Nechte se znovu okouzlit pohádkovým příběhem Popelky, stejně jako statisíce diváků ve čtyřech evropských zemích!

 

Pro libereckou Home Credit Arenu je představení navíc speciální výzvou, která poukazuje na multifunkčnost sportovní arény – přípravy na představení jsou opravdu rozsáhlé a probíhají několik dní předem. Během nich se 14 odborníků na úpravu ledu podílí na bělení a zástřiku ledové plochy, kterou je nutné bezprostředně po představení uvést do původního stavu a připravit ji na nadcházející hokejové zápasy.

 

Velkovýpravné představení, které se odehrává současně na ledové ploše a působivém variabilním jevišti s filmovou projekcí, je pro diváky jedinečným zážitkem. Hvězdné herecké obsazení, excelentní krasobruslařské výkony, náročná akrobatická čísla, speciální světelná kompozice, 300 dobových kostýmů, kouzla a spousta dalších efektů vás přenesou do světa pohádkové fantazie. „Na Popelce je úžasné, že jsou všechny složky v symbióze – herecká, pěvecká, taneční i krasobruslařská.“, říká Jindřich Šimek, autor a režisér muzikálu na ledě Popelka, a pokračuje: „Příběh Popelky známe všichni z filmového zpracování, ale mé umělecké pojetí a ztvárnění příběhu na ledové ploše nabízí zcela novou dimenzi, je to prostě nádherná podívaná. Těší mě, že má naše zpracování takový úspěch, že Popelka jako muzikál na ledě diváky baví.“ Muzikál na ledě Popelka už vidělo přes 800 000 diváků ve čtyřech evropských zemích a další zahraniční turné je naplánováno na příští rok.

 

V hlavních krasobruslařských rolích Popelky a Prince se divákům představí Anastasia Martysheva, juniorská vicemistryně světa, a ruský reprezentant Konstantin Gavrin. Tento profesionální ruský pár předvádí na ledě v dokonalé symbióze ty nejnáročnější zvedané figury. V porovnání s jinými světovými show na ledě máme mnohem větší kluziště, krasobruslaři tak mají prostor i pro ty nejobtížnější sólové, párové a akrobatické prvky.“, vysvětluje Radka Kovaříková, mistryně světa v krasobruslení a supervizorka krasobruslařské sekce, a dodává: „Záleží mi na tom, aby úroveň krasobruslení byla v představení co nejvyšší, proto sportovce pečlivě vybíráme nejen po celé Evropě, ale i v zámoří. Popelka není show s maskoty ani lední revue, naši krasobruslaři patří k evropské špičce a mají také hereckou průpravu.“ Popelka je opravdu kouzelným muzikálem, na scéně se odehrávají reálná kouzla. Tím největším je převlékání Popelky do několika plesových šatů přímo na ledové ploše.

 

Hlasy Popelce a Princi propůjčili Lucie Bílá a Ondřej Ruml. V hereckých a pěveckých rolích vystupují Pepa Vojtek, Dana Morávková, Hana Buštíková, Tomáš Savka, Hanka Křížková, Vlastimil Harapes a další. Účinkuje i mezinárodní krasobruslařský soubor sportovců ze sedmi zemí, mezi nimiž jsou sólisté předních evropských krasobruslařských show.

 

Výjimečný muzikál na ledě Popelka napsal a režíroval Jindřich Šimek, nádhernou hudbu složil Petr Malásek, skvělé písňové texty napsal Václav Kopta, velkolepou scénu navrhl Petr Hloušek a překrásné dobové kostýmy Roman Šolc. Úžasnou choreografii společně vytvořily Jana Hübler a Radka Kovaříková, mistryně světa v krasobruslení, která je zároveň supervizorkou krasobruslařské sekce. Soundtrack k muzikálu na ledě Popelka získal Zlatou desku Supraphonu.

 

Obsazení:

Popelka / zpívá a mluví Lucie Bílá / bruslí Anastasia Martysheva, Aleksandra Shevchenko

Princ /zpívá a mluví Ondřej Ruml / bruslí Konstantin Gavrin, Ivan Bich

 

Pohádkový čaroděj               Josef Vojtek, Tomáš Savka, Jiří Korn

Král                                        Vlastimil Harapes, Milan Drobný

Královna                                  Dana Morávková, Hana Buštíková, Leona Machálková

Královský komoří                   Rudolf Kubík, Dalibor Gondík, Václav Kopta, Martin Dejdar

Macecha                                Hana Křížková, Renáta Podlipská

Otec                                       Pavel Handl, Rudolf Kubík

Dcera Nora                            Zuzana Dovalová, Sabina Laurinová, Adéla Gondíková

Dcera Dora                            Barbora Nováková, Magda Malá, Leona Černá

 

 

Přijďte si připomenout, že láska je nad všechna kouzla!

Fotografie zdroj: Home Credit Arena Liberec, Foto Ota Mrákota