Rozhovor se zpěvačkou s nádherným hlasem Pavlou Patrícií

Rozhovor se zpěvačkou  Pavlou Patricii

Kdy jste se začala zpěvu systematicky věnovat a co všechno to obnášelo?

Jsem z hudební rodiny, hudba provází můj život od dětství. Díky mému otci jsem začala vlastně zpívat, viděl ve mě talent. Založily jsme skupinu Vlasta a Pavla – otec a dcera a začali jezdit po různých akcích. Tato moje pěvecká cesta obnášela kus práce, trpělivosti a odříkání.

Byl zpěv vždy Vaším zaměstnáním na plný úvazek, nebo máte jinou profesi?

Vystudovala jsem SZS, obor Dietní sestra. Po škole jsem asi rok pracovala ve zdravotnictví, přičemž jsem už po večerech zpívala. Po čase jsem musela s prací skončit díky vyčerpání a začala se živit jen zpěvem.

Pohybujete se na pódiu velmi ladně a přirozeně. Zabývala jste se někdy také tancem, nebo jste absolvovala určitou taneční průpravu?

Tanec miluju, je to pro mě něco přirozeného. Tanec je spojení tělo s duší. Nějaký čas jsem chodila na základy baletu. 

Hrajete na nějaký hudební nástroj?

Můj otec mě učil hrát na kytaru. Takže základy mám, ale před lidmi na pódiu nehraju.

Pavla s otcem při vystoupení na Žofíně

Máte velmi výrazný hlas i jevištní projev. Zpívala jste vždy sólově, nebo jste někdy prošla obdobím sborového zpěvu?

Ano, můj hlas je výrazný, až pronikavý. Ve škole mi vždycky říkali, že mě prvně slyší a pak vidí 🙂 Myslím, že hlas, je dar od Boha.Na jevišti se cítím moc dobře. Ve sboru jsem nikdy nezpívala, ráda vynikám

Pro mne osobně byla velkým zážitkem skladba Jednoho dne se ke mně vrátíš z filmu Tenkrát na západě ve Vašem provedení. Jak dlouho skladbu cvičíte, než se posluchači mohou těšit z tak perfektního provedení?

Děkuju, píseň „Jednoho dne se vrátíš“ je pro mě hodně emoční. U lidí hodně oblíbená a vyžadována.

Už si nepamatuji, jak dlouho jsem ji zkoušela. Ale chvíli trvalo, než jsem si ji dostala pod kůži a předala ven ten správný prožitek.

Takže záleží na písni, někdy zkouším písničku hodinu, někdy hodiny. Záleží, jak moc se mi líbí.

Skládáte také vlastní skladby, nebo spolupracujete s autory, kteří Vám dokáží složit píseň, která „ Vám padne jako ulitá“ ?

Ano, podílím se na textu, ale spolupracuji samozřejmě s textaři. Vydávat své vlastní písničky mě obohacuje a naplňuje. Viz You Tube: Pavla Patricie (nejnovější „Holka jako já“)

Jaký hudební žánr je Vám nejbližší, co si nejraději poslechnete?

Ráda poslouchám Latino music,Funky,ale i rockovou hudbu. Můj pěvecký vzor je Lucka Bílá.

 

Dostala jste někdy nabídku vystupovat v muzikálu? Máte „svůj oblíbený“ muzikál, kde byste nalezla roli, se kterou byste se dokázala ztotožnit?

Nabídku jsem před pár lety do muzikálu dostala, ale upřímně se do muzikálu moc netlačím. Každopádně muzikály moc ráda navštěvuji, jako divák. Nedávno jsem viděla nový muzikál Čarodějka, který byl úžasný. Ale moc se mi líbily i Sestra v akci nebo Carmen.

Co Vás bavilo v dětství a jaké jsou Vaše nynější záliby? Při jaké aktivitě si nejlépe odpočinete?

Od dětství ráda zpívám a tančím. Byla jsem vždy ráda středem pozornosti a předváděla se před zrcadlem. Moje záliby, tak určitě ráda chodím na koncerty, do kina, sportuju nebo jdu do přírody s pejskem. Miluju cestování, miluju moře-teplo-sluníčko, to je pro mě největší odpočinek a nabíječ.  Za druhé miluju pohyb, miluju různé druhy sportu, např. plavání, joga,běhání,lyže,ale dala jsem se nedávno i na box

 

 Jak se staráte o hlas?

Docházím na hodiny zpěvu, k Lindě Finkové.

 A co Váš osobní život ?

Pak bych chtěla zmínit, že díky mé práci zpěvačky se mi rozpadá můj osobní život. Tím že jsem pryč po nocích, o víkendech. Mám kočovný život. Zatím to žádný partner nepochopil. Každopádně co vím je, že zpívat je mé poslání.

S kým jste spolupracovala ?

Ze showbyznysu spolupracuji např. s Raegem,se kterým mám píseň BLÍŽ.

instagram : Pavla Patricie

You Tube: Pavla Patricie

 

Děkuji Vám za rozhovor