Rozhovor s Andreou Sestini Hlaváčkovou po druhém tanečním večeru StarDance

Druhý večer taneční soutěže StarDance zatančila Andrea Sestini Hlaváčková s Michalem Necpálem slowfox. Požádali jsme úspěšnou tenistku v roli tanečnice , aby se v krátkém rozhororu podělila o svoje pocity a zážitky.

Jaký byl váš vztah k tanci a taneční  zkušenosti se tancem než jste přišla tančit do StarDance?

Zkušenosti byly prakticky nulové , vždycky jsem toužila tančit a proto jsem se i do taneční přihlásila, ale časový harmonogram mi nedovoloval pravidelně do taneční chodit a potom jsem se začala trochu stydět tam jít, protože co jsem zameškala jsem nedokázala dohnat. Proto se mi zkušenosti s tancem vyhýbaly. Prakticky jedinou zkušenost s tancem kterou můžu zmínit jedině u příležitosti oslav nějakých tenisových výsledků.

Které tance jsou Vám bližší – standardní nebo latinskoamerické?

Charakterově je mi bližší asi latina Do dnešního večera jsem se domnívala, že standardní tance jsou lehčí , ale zjistila jsem, že opak je pravdou. Takže každý má svoje pozitiva.

Kolik tanců současně nacvičujete?

Předpřipravené máme tak čtyři, pátý jsme ještě nacvičovat nezačali a proto jsem ráda, že teď alespoň minimálně tři využijeme a ukážeme světu, protože na ten třetí se opravdu těším , je mi hodně blízký pocitově i se mi líbí ta písnička a proto se na příští sobotu už teď těším.

Můžete prozradit, který to bude tanec?

Bohužel to nebudeme prozrazovat.

Necháme se tedy překvapit. Můžete prozradit, co si ceníte u svého tanečního partnera?

Musím říci, že jsem se svým tanečním partnerem nadmíru spojená. Je to zkušený tanečník, je to vlastně i matador této soutěže. Oceňuji pohodu, kterou zažíváme na trénincích , umíme si vytvořit zábavu. Myslím, že byly i nějaké krizové situace, které jsme dokázali překonat s úsměvem, takže si opravdu zatím nemohu stěžovat.

Jaké máte pocity na parketu a když si potom vyslechnete hodnocení poroty?. Máte dojem, že jste tancovala lépe, než jak vyzněl jejich „verdikt“?

Jelikož jsem laik, podobně jako většina diváků u obrazovek, tak mně samozřejmě  někdy to hodnocení trochu i „shodí“, protože člověk má při tanci určitý pocit, partner ho při nácviku třeba i pochválí , ale vystoupení je v určitém smyslu „show“ a věřím, že porota musí někdy hledat a zdůrazňovat některé věci třeba i více než by se hodilo. Například dnešní hodnocení mne docela zamrzelo, protože jsem měla pocit, že tanec technicky zvládnutý máme, ale alespoň je to zase motivace a budeme pracovat víc a na příště.

Tak budeme držet palce a děkuji za rozhovor.

 

 

 

StarDance XI. řada – druhý soutěžní večer