StarDance XI. řada – druhý soutěžní večer

Druhý soutěžní večer byl tematicky věnován Jiřímu Suchému u příležitostní jeho letošních 90. narozenin. Tuto osobnost připomnělo hned úvodní taneční číslo. Poté jsme divákům přiblížil osobní setkání s Jiřím Suchým krátký videopozdrav, ve kterém vyjádřil svůj obdiv ke všem tanečníkům.

Foto: M. Křepelka

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Jako první přišli na taneční parket Tomáš Verner a Kristýna Coufalová, kteří zatančili quickstep na píseň Vy byste pořád seděla z filmu Kdyby tisíc klarinetů.  Choreografie byla zajímavá, Tomáš předvedl sólové vystoupení.

Richard Genzer se vyslovil, že při jejich vystoupení neshledával rozdíl mezi osobností a profesionálním tanečníkem.

Tatiana Drexler měla drobnou výtku, že pár kroků mohlo být méně odskákaných a více odtančených, ale celkově hodnotí jejich vystoupení jako velmi pěkné

Jan Tománek připomenul, že měl při prvním večeru obavu, že Tomáš bude perfektní a nebude už se v průběhu dalších tanečních večerů mít kam posouvat, ale dnešní provedení quickstepu jeho obavy rozptýlilo, protože nebylo perfektní, Tomáš nešel do hudby a vytkl mu také jeho postavení, když tančil v páru, protože byl příliš v předklonu.

Zdeněk Chlopčík potvrdil názor Jana Tománka, že se v první části vystoupení předbíhal v tanečních krocích, jeho sólové vystoupení hodnotil jako excelentní.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer tanečnímu páru známku 8, Tatiana Drexler 8, Jan Tománek 6 a Zdeněk Chlopčík 7.

Foto: JB Cysnews

 

Foto: M. Křepelka

Zdeněk Godla a Tereza Prucková

Tanec, který tento pár na parketu předvedl byl slowfox. Tatiana Drexler kladně hodnotila krásný výraz a fantastická Zdeňkova sóla, z jeho tance vyzařovalo že má rytmus v těle, jen poznamenala, že by to ještě chtělo v tanci více pořádku.

Jan Tománek ocenil Zdeňkovu muzikálnost a ztvárnění hudby vzezřením i pohybem.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer páru známku 5, Tatiana Drexler 6, Jan Tománek 6, Zdeněk Chlopčík 4.

Foto: JB Cysnews
Foto: M. Křepelka

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Tancem tohoto páru byl Jive na píseň Marnivá sestřenice. Zdeněk Chlopčík prohlásil, že při tanci viděl rychlé nohy, vystoupení působilo lehounce, ale Martině chyběla při tanci energie, bylo zřejmé, že se více soustředila na techniku a na nohy.

Richard Genzer viděl jejich vystoupení jako skvělé a při bodovém hodnocení udělil známku 8, Tatiana Drexler hodnotila vystoupení tanečního páru známkou 6, Jan Tománek známkou 8 a Zdeněk Chlopčík známkou 6.

Foto: JB Cysnews
Foto: M. Křepelka

Tereza Černochová a Dominik Vodička

Tereza s Dominikem zatančili na parketu quickstep na píseň Malá Babeta šla do světa.  Po jejich vystoupení se Tatiana Drexler vyjádřila, že Tereza je tanečnice, se které vyzařuje energie. Neuniklo jí však, že zpočátku při tanci krásně stála, ale na konci tanečního vystoupení už začala viset na Dominikovi.

Zdeněk Chlopčík vyzdvihl, že bylo vidět, jak si Tereza po celou dobu tanec užívala.

Při bodovém hodnocení udělil Richard Genzer páru známku 8, Tatiana Drexler známku 7, Jan Tománek ocenil vystoupení známkou 8 a Zdeněk Chlopčík zvedl sedmičku.

Foto: JB Cysnews

Jan Cina a Adriana Mašková

Tento pár zatančil ladný slowfox zakončený zvedačkou.

Jan Tománek ocenil rytmiku a kulturu pohybu a poznamenal, že rytmika byla perfektní, když Jan tančil sám, při tanci v páru byla horší, stejně jako postavení.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 8, Tatiana Drexler 7, Jan Tománek ohodnotil výkon páru známkou 6 a Zdeněk Chlopčík 5.

Foto: JB Cysnews
Foto: M. Křepelka

Simona Babčáková a Martin Prágr

Simona s Martinem zatančili jive na píseň Honky tonky blues. Zdeněk Chlopčík ujistil, že pochopil příběh a byl s ním v souznění, souznění však chybělo v jejich jive, protože Simona tančila na pokrčených kolenou a chyběla jí rychlost.

Jan Tománek ocenil pěkně udělanou choreografii, ale neuniklo mu, že ve druhé části tance Simona uvolnila střed těla a to potom ztěžklo a tanec začal být „rozházený“.

Při bodovém hodnocení udělil Richard Genzer páru známku 6, Tatiana Drexler 5, Jan Tománek 6 a Zdeněk Chlopčík 5.

Foto: JB Cysnews
Foto: M. Křepelka

Mirai Navrátil a Kristýna Coufalová

Mirai s Kristýnou předvedli na parketu svižný quickestep. Richard Genzer si všiml, že Mirai byl poněkud ustrašený, ale jinak viděl pěkný tanec. Tatiana Drexler vytkla Miraiovi, že se při tanci hrbil.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 7, Tatiana Drexler 6, Jan Tománek 8 a Zdeněk Chlopčík 5.

Foto: JB Cysnews
Foro: M. Křepelka

Andrea Sestini Hlaváčková

Taneční pár předvedl ladný slowfox. Jan Tománek ocenil skvělá sólová vystoupení Andrei, ale když se potom sešli v páru, přestali fungovat. Také Tatiana doporučila Andrei tancovat s Michalem, protože stačí se ho jen chytit a plavat.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 7, Tatiana Drexler známku 7, Jan Tománek známku 6 a Zdeněk Chlopčík 5.

Foto: JB Cysnews
Foto: M. Křepelka

Pavel Trávníček a Veronika Lálová

Pavel s Veronikou předvedli na parketu zajímavý Jive. Richard Genzer prohlásil, že jive tam byl, ale vystoupení mu připomínalo pohádku o Červené Karkulce, kdy nakonec Karkulka začne honit vlka.

Zdeněk Chlopčík viděl, že Pavel šel do tance naplno, Zdeněk sice možná očekával, že uvidí více jivu, ale bylo poznat, že Pavel dal do tance úplně všechno.

V bodovém hodnocení se Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík shodli na známce 4, Jan Tománek hodnotil vystoupení páru známkou 5.

Foto: JB Cysnews
Foto M. Křepelka

Marika Šoposká a Robin Ondráček

Marika s Robinem zatančili rychlý a ladný quickstep. Zdeněk Chlopčík ocenil standardní konfigurace, ve kterých se odrážel i pohyb chodidel a kolenou, ale doporučil zaměřit se více na taneční figury než na sólová vystoupení. Jan Tománek souhlasil s názorem Zdeňka Chlopčíka a doporučil Marice více zpevnit tělo, jako to dokázala předchozí večer při sambě. Také Tatiana Drexler doporučila zlepšit postavení. Richard Genzer vytkl Marice, že kolem Robina poněkud skákala.

Při bodovém hodnocení se Richard Genzer, Tatiana Drexler a Jan Tománek shodli na známce 5, Zdeněk Chlopčík hodnotil vystoupení páru známkou 5.

 

Foto: JB Cysnews

 

Po celý večer skvěle  doprovázel taneční páry interpretacemi skladeb Jiřího Suchého Moondance Orchestra Martina Kumžáka se sólisty Dashou, Naďou Wepperovou, Michalem Cermanem a Dušanem Kollárem.

Foto: JB Cysnews

Závěrečné vyřazování

Protože 2. soutěžní večer XI. řady StarDance byl již večerem vyřazovacím, příště již  na tanečním parketu neuvidíme Pavla Trávníčka a Veroniku Lálovou.

Foto: JB Cysnews

 

 

Foto: JB Cysnews

 

Výsledky Stardance 2021