První večer StarDance Mirai Navrátil zatančil na parketu sambu

První taneční večer XI. řady StarDance předvedl hudebník Mirai Navrátil se svou taneční partnerkou Lenkou Norou Návorkovou sambu. Za jejich pěkný taneční výkon jim porota udělila 22 bodů. V krátkém rozhovoru jsme hudebníkovi, který se po několik večerů stává tanečníkem, položili několik otázek.

Jaká byla vaše zkušenost s tancem než jste přišel do StarDance?

S tancem jsem se moc nesetkal. Moje zkušenosti byly jen základní taneční, a tam jsme spíš než za tancem chodili se potkat se spolužáky v jiném prostředí než je škola. Nejsem ani krasobruslař ani baleťák, jsem prostě písničkář. Nikdy jsem tanec příliš nevyhledával a teď jsem za to rád, protože mám možnost se naučit něco nového a až budu třeba na diskotéce tančit což už jsem si asi před týdnem měl možnost vyzkoušet, tak už jsem začal používat některé prvky z jive a byla to legrace.

A probíhají tréninky, vnímáte je jako náročné?

Ano, tréninky jsou docela náročné. Ale zároveň i zábavné a už bojím se toho, že to skončí. Byl bych moc rád, kdyby to ještě chvilku trvalo.

Jaké tance se vám líbí víc? Máte blíž ke standardu nebo k latině?

Je to vždycky ten tanec, který se blíží a který trénujeme, tam mám vždycky pocit, že se ho trošku naučím a pochopím, takže to už vlastně samo jde, což není vůbec špatné. I když jsme hodnotili strašidelný tanec, který je těžký na techniku. Příští týden nás čeká quickstep, ten je také docela fajn. Obecně, jsem očekával, že ty standardy budou lepší, protože ty jsou takové více chlapské, latina mi přijde trochu zženštilá, ale můj vztah k jednotlivým tancům se mění, je to všechno hodně „za běhu“, protože ten časový úsek, kdy se musíte stát tanečníkem a naučit se tance je strašně krátký, takže se všechno stále mění a vyvíjí. Za týden budu možná říkat něco jiného.

Děkuji Vám za rozhovor a přeji hodně úspěchů.

Mirai Navrátil

Mirai Navrátil se narodil v japonském městě Ógaki. Když byl malý, přestěhoval se s rodiči do Frýdku-Místku. Jeho matka je Japonka, otec Čech. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Ve skupině Mirai, kterou v roce 2014 spoluzakládal, působí od jejího počátku jako zpěvák a kytarista.

 

StarDance XI. řada – první soutěžní večer