StarDance XI. řada – první soutěžní večer

Tématem XI. řady StarDance je čas. Proto jsme si hned v úvodu zacestovali v čase a připomněli si osobnosti, které v uplynulých řadách zasedly v porotě a některé jejich výroky. I letos se můžeme opět těšit na několik tematických večerů a jedním z nich bude hned ten následující: Připomeneme si osobnost Jiřího Suchého, který v letošním roce slaví devadesáté narozeniny.

Marika Šoposká a Robin Ondráček

První soutěžní pár zatančil sambu. Při hodnocení prvního páru Richard Genzer byl předvedenou sambou spokojen. Pochválil taneční výkon Mariky, líbila se mu i choreografie jen doporučil zrychlit nohy a dotáhnout ruce. Jan Tománek se těší, kolik energie uvidí od Mariky v dalších večerech, jen mu neunikla mírná tréma z prvního vystoupení. Zdeněk Chlopšík si sice všiml drobných rytmických chybiček, ale ocenil velmi dobrou práci celého těla, nevadily mu nedotažené ruce ani zcela pochopitelná nervozita.

V bodovém hodnocení udělili všichni porotci shodně známku 6.

Foto: JB Cysnews
M. Šoposká a R. Ondráček Foto M. Křepelka

Pavel Trávníček a Veronika Lálová

Druhý soutěžní pár svým vystoupením připomněl pohádku Tři oříšky pro Popelku a na tanečním parketu zatančili valčík. Aby vzpomínka na Popelčin ples byla dokonalá, zůstal na parketu na závěr vystoupení Veroničin střevíček. Ve svém bodovém hodnocení Tatiana Drexler vysvětlila, že při tanci muž tančí tak, aby vynikla jeho partnerka, což se páru podařilo a Veronika skutečně vynikla. Ocenila by při příštím vystoupení od Pavla více aktivity. Podle Jana Tománka byl Pavlův tanec elegantní a vyzdvihl dobré taneční postavení.

V bodovém hodnocení udělili páru Richard Genzer známku 4, Tatiana Drexler  5, Jan Tománek 6 a Zdeněk Chlopčík 4.

Foto: JB Cysnews
Pavel Trávníček a Veronika Lálová Foto M. Křepelka

Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál

Taneční pár zatančil na parketu energickou cha-chu. Zdeněk Chlopčík ocenil tanec jako povedený, co do rytmu i technického provedení, a ocenil u Andrei, že dokázala tančit celým tělem. Richardovi Genzerovi se tanec plný síly také líbil a ocenil hezkou práci rukou.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 7, Tatiana Drexler 6, Jan Tománek 5 a Zdeněk Chlopčík 7.

Foto: JB Cysnews
Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál Foto M. Křepelka

 

Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková

Další pár zatančil Sambu. Jan Tománek ocenil  při svém hodnocení klid a charisma, který působilo Miraiovo vystoupení a vyzdvihl zajímavé provedení alternativních pohybů. Zdeněk Chlopčík hodnotil kladně rytmus a skvělé provedení figury křovák, mírná výtka se týkala předkloněné hlavy.

Richard Genzer hodnotil výkon páru známkou 6, Tatiana Drexler 5, Jan Tománek 6 a Zdeněk Chlopčík 5.

Foto: JB Cysnews
Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková Foto M. Křepelka

 

Simona Babčáková a Martin Prágr

Simona s Martinem zatančili valčík. Simona ztvárnila příběh Popelky, která si třiceti letech konečně troufla přijít na parket a napjatě očekávala, jestli tam na ni bude čekat princ, a prince tam potkala.

Richard Genzer hodnotil jejich taneční vystoupení jako okouzlující, přesné a honosné. Tatiana Drexler hodnotila jejich taneční výkon jako příjemný.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 7, Tatiana Drexler 7, Jan Tománek 7 a a Zdeněk Chlopčík 6

Foto: JB Cysnews
Simona Babčáková a Martin Prágr Foto M. Křepelka

 

Jan Cina a Adriana Mašková

Tancem prvního večera tohoto páru byla cha-cha. Zdeněk Chlopčík kladně hodnotil dobrou techniku a práci paží, bylo poznat, že Jan měl z tance radost a na parketu si věřil, protože tanec předvedl s jistotou. Tatiana Drexler ocenila hned v prvním kole u tanečníka propnutá kolena, cha-cha v jejich provedení ji nadchla.

Všichni porotci se v bodovém hodnocení shodli na známce 8.

Foto: JB Cysnews
Jan Cina a Adriana Mašková Foto M. Křepelka

Tereza Černochová a Dominik Vodička

Taneční pár předvel na parketu sambu. Jan Tománek při svém hodocení poznamenal, že je znát, že Tereza jako zpěvačka má k tanci blízko a její výkon byl pro něho překvapením večera, protože sambu zatančila a „neodskákala“.

Richard Genzer se vyjádřil, že Tereza sambi zazpívala nohama a dokonce ji přímo odjódlovala.

V bodovém hodocení udělili Richard Genzer, Tatiana Drexler a Jan Tománek známku 7, Zdeněk Chlopčík ohodnotil výkon tanečního páru známkou 6.

Foto: JB Cysnews
Tereza Černochová a Dominik Vodička Foto M. Křepelka

 

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Martina Viktorie a Marek zatančili valčík. Tatiana Drexler se při svém hodnocení svěřila, že měla obavu, aby Martina Viktorie při tanci neupadla a modlila se, aby se tak nestalo a ocenila, že jí Marek byl dobrou oporou. Jan Tománek vidí v tanečním páru velký potecionál, ztvárnění pohybů ůsobilo magicky i když byla znát z tanečního projevu určitá tréma.

Při bodovém hodnocení zvedl Richard Genzer známku 6, Tatiana Drexler 5, Jan Tománek 6 a Zdeněk Chlopčík 5.

Foto: JB Cysnews
Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík Foto M. Křepelka

 

Zdeněk Godla a Tereza Prucková

Zdeněk s Terezou zatančili cha-chu. Richard Genzer ocenil že ze Zdeňkova tance vyzařoval klid a konstatoval, že se při tanci vyvaroval prudkých pohybů. Zdeněk Chlopčík tvrdil, že Zdeněk přišel na parket jako mačo, vyzařovalo z něj, že teď bude tančit chlap, ale při tanci v páru zaznamenal určitou nejistotu.

Všichni porotci se při bodovém hodnocení shodli na známce 4.

Foto: JB Cysnews
Zdeněk Godla a Tereza Prucková Foto M. Křepelka

 

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Posledním tancem, který jsem při prvním večeru StarDance XI. viděli, skvěle provedená samba. Zdeněk Chlopčík při svém hodnocení vyslovil nesouhlas s Tomášovým tvrzením, že při tance nemůže nic z krasobruslení aplikovat, protože viděl na parketu excelentní výkon ve spojení se skvělou koordinací a podle jeho názoru byl Tomáš jako tanečník latinsko-amerických tanců příliš „lehký“. Jan Tománek souhlasil, že Tomáš je skvělý tanečník a vyslovil obavu, že to Tomáš bude mít v soutěži těžké, protože očekávání jsou příliš vysoká . Tatiana Drexler ocenila velmi dobrou práci rukou i nohou a souhlasila s Janem Tománkem. Raké richard Genzer ocenil taneční výkon.

V bodovém hodnocení získal taneční pár nejvyšší bodové hodnocení prvního tanečního večera, protože všichni členové poroty se shodli na známce 8.

Foto: JB Cysnews
Tomáš Verner a Kristýna Coufalová – Foto M. Křepelka
Foto: JB Cysnews

 

Foto: JB Cysnews
Foto: JB Cysnews
Účastníci 1. soutěžního večera – Foto M. Křepelka

 

 

Foto: JB Cysnews

Výsledky Stardance 2021