Představení Sancti v prostorách Anežského kláštera je jedinečný zážitek

Mottem představení Sancti je: „A oni jsou svatí, neboť jsou spravedlivými mezi lidmi“. Jedná se o jedinečné multižánrové vystoupení, které přináší magický a neopakovatelný zážitek.

Představení Sancti

Na začátku putování prostorami kláštera svaté Anežky České na Františku se setkáme s vypravěčem a průvodcem v jedné osobě. Ten nás postupně zavede nejen do starobylých prostor kláštera, ale také nám přiblíží legendy pojednávající o některých světcích. Po celou dobu putování žasneme nad nápaditostí ztvárnění příběhů. Tanec je spojený nejen s náročnou akrobacií, ale také s kreslením.

Poté co ze zahrady vejdeme do kláštera, potkáváme na chodbách mužské a ženské postavy oděné v mnišských kápích. Slyšíme jejich zpěv a následujeme je do dalších prostor kláštera. Na cestě v malé zahrádce na nás také čeká nějaké překvapení.

Protože se nacházíme v prostorách Anežského kláštera, nemůže zde chybět „setkání“ s jeho zakladatelskou svatou Anežkou Českou a to přímo v kapli Panny Marie, kde je tato světice pohřbena.

Sancti

V prostorách kaple Panny Marie nám průvodce také připomene legendu o českém patronu svatém Václavovi, jehož smrt je podána jiným způsobem,  než jak známe z učebnic dějepisu.

Poté se zatajeným dechem sledujeme pod vysokým stropem kaple vystoupení artistů ve spojení s mluveným slovem doprovázené citlivými světelnými efekty.

Naše cesta klášterem končí ve velkém sále, kde jsou pro diváky připraveny židle. Zde nás na závěr čeká vyprávění příběhu svatého Františka z Assisi. Je doprovázeno sborovým zpěvem (pěvce již známe z letmých setkání při cestě chodbami kláštera), tancem spojeným s akrobacií. Posloucháme příběh a sledujeme náročné vystoupení, kdy vidíme v pozadí jeviště i artisty na trampolině.

 

 

Procházet prostorami kláštera je samo o sobě zajímavé a ve spojení se setkáním s vypravěčem příběhů, tanečníků, artistů, akrobatů i sboru pěvců se z něj stává nezapomenutelný zážitek.

 

Více informací naleznete ZDE

Foto: Cysnews

 

Losers Cirque Company představí legendy o svatých v projektu SANCTI