Losers Cirque Company představí legendy o svatých v projektu SANCTI

Přední český novocirkusový soubor Losers Cirque Company uvede na konci května nové site specific představení s názvem SANCTI.  Premiéru akrobati odehrají 31. 5. na  Letní scéně Divadla BRAVO! Ta se již tradičně bude nacházet v prostorách Kláštera svaté Anežky České na Praze 1. Letos však diváky zavedeme přímo do vnitřních prostor Národní galerie.

Letošní ročník, již čtvrtý v řadě, nabídne návštěvníkům pouze jednu unikátní  inscenaci, která snoubí imerzní artistická vystoupení, originální hudbu, živé vyprávění a site specific light design Anežského kláštera. Diváci budou navíc po celou dobu představení od umělců vzdáleni pouze na délku nataženého prstu.

 Unikátní spojení žánrů nabídne jen v omezeném počtu repríz na Letní scéně Divadla BRAVO! v prostorách Národní galerie Praha v klášteře Sv. Anežky české

Multižánrové SANCTI se moderním způsobem dotýká tématu svatosti. Během hodiny zazní příběhy inspirované legendami o svaté Anežce, Václavovi, Františkovi a svatém Vavřinci.

„Téma vyvstalo z okouzlení starodávnou vznešeností Anežského kláštera. Naším přáním bylo přinést publiku živý zážitek z jedinečného prostoru, a proto jsme jako jednotící prvek zvolili svatost obyčejnou, ale inspirující,“ popsal režisér projektu a principál Losers Cirque Company Petr Horníček.

O hudební část představení se postará sextet zpěváků z Maranatha Gospel Choir.

 Průvodcem a vypravěčem je herec a přední představitel storytellingu Justin Svoboda. Ve skladbách použili autoři Radim Genčev a Josefina Horníčková motivy duchovní hudby, které zpracovali do současného stylu. V některých prostorách kláštera využijí umělci také jedinečnou akustiku a rozezní tak chodby i kaple sborovým zpěvem.

 

Premiéru SANCTI chystá Divadlo BRAVO! s Losers Cirque Company na 31. května 2023.

Vstupenky na všech 20 termínů v rámci Letní scény jsou již k zakoupení v síti GoOut: www.goout.net

O Losers Cirque Company

Skupina Losers Cirque Company má svůj počátek v televizním pořadu Česko Slovensko má talent. Dvojici ve složení Petr Horníček a Zdeněk Moravec se podařilo první ročník talentové soutěže vyhrát. Postupně rozšiřovali svou uměleckou činnost a do paměti diváků se zapsali například bláznivým kabaretem Lidoskop. Později začali vystupovat s dalšími akrobaty a tanečníky a vznikla jejich první inscenace The Loser(s), podle které si začali říkat Losers / Losers Cirque Company. Nyní mají díky spolupráci s vyhlášenými umělci z dalších oborů ve svém repertoáru na deset celovečerních představení, se kterými pravidelně vystupují u nás i v zahraničí. Losers mají na svém kontě i ocenění Herecké asociace, která Petra Horníčka zařadila do nominace na Ceny Thálie za mimořádný výkon v inscenaci EGO. V současné době obnovují tradici Branického divadla, které provozují pod názvem Divadlo BRAVO! 

Anotace SANCTI

„A oni jsou svatí, neboť jsou spravedlivými mezi lidmi.“

Jedinečné site specific multižánrové představení v prostorách Kláštera Svaté Anežky na Františku propojuje starobylé prostředí kláštera, nový cirkus, autorskou hudbu, zpěv a živé vyprávění do jednoho celku, který se moderním způsobem dotýká tématu svatosti a přináší divákovi magický a neopakovatelný zážitek.

 

Titulní ilustrační snímek  Losers Cirque Company