Oslavte Den dětí na festivalu United Islands

Chcete svým potomkům dopřát opravdu originální program na Den dětí a sami se u toho královsky bavit? Potom byste rozhodně neměli chybět na 16. ročníku festivalu United Islands of Prague, který se letos uskuteční v termínu 31. května až 1. června v pražském Karlíně. Kromě přehlídky hudebních objevů z celého světa se tu můžete těšit i na atraktivní doprovodný program, který odstartuje už v sobotu ráno koncertem oblíbeného tria Bombarďák. Vstup na celý festival bude tradičně pro všechny zdarma.

Na sobotu organizátoři připravili bohatý program věnovaný všem dětem a rodičům slavícím Den dětí. Oslava začne už v deset hodin ráno na Karlínském náměstí vystoupením oblíbeného tria Bombarďák, které nejen děti potěší koncertem plným divokých písní a ztřeštěných tanečků. Následovat bude vystoupení mnoha dětských pěveckých sborů z Prahy 8. Hudbou program pro děti, ale zdaleka nekončí.

Maskoti – foto Mikulas Krepelka

Divadlo, sport i tanec

Podtitul letošního ročníku, kterým je označení „British Edition“, se dotkne i doprovodného programu. Karlínské náměstí se po dobu festivalu obarví do britských barev a stane se z něj „Britský ostrov“, jehož středobodem bude Karlín stage před kostelem. Atmosféru Velké Británie dětem zprostředkuje například možnost vyzkoušet si severo-irské lidové tance nebo rugbyová školička pod vedením profíků z Rugby Club Sparta Praha.

 

Děti se mohou těšit i na pouliční loutkové Divadlo Na Kolečku a pohádku o Třech kůzlátkách, která bude k vidění u fontány v Kaizlových sadech od 13:15 do 14:00 hodin.  Na Křižíkově ulici pak bude probíhat i malování na obličej s kouzelnými motivy, pro zručnější děti zde budou připravené i kreativní dílničky. Děti se mohou těšit také na maskoty České televize Boba a Bobka, Večerníčka a Ovci, kteří budou korzovat karlínskými ulicemi a rádi se s nimi kdekoliv vyfotí.

Divadlo Na kolečkách

16. ročník festivalu United Islands of Prague letos proběhne od pátku 31. května 2019 do soboty 1. června 2019, poprvé odděleně od Metronome Festival Prague, v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na http://www.unitedislands.cz/.