Na přicházející svátky naladí ve Frenštátě pod Radhoštěm také výstava dětských prací

Předvánoční doba je ve Frenštátě spojená s řadou tradičních akcí, které nám během prosince připomínají blížící se svátky. K jedním z nich patří také výstava dětských prací s podzimní a zimní tématikou s příznačným názvem „Vánoční variace“. Adventní a vánoční náladu zachycují na svých obrázcích a dekoracích děti z mateřských, základních, středních škol a Centra volného času Astra z Frenštátu pod Radhoštěm různými výtvarnými technikami. Je až neuveřitelné, že i letos, aniž by bylo předem dané nějaké konkrétní téma, je výstava propojena několika stejnými motivy, barvami a prvky. Na obrázcích tak návštěvníci kromě tradičních symbolů jako jsou andělé, čerti, sněhuláci a sněhové vločky najdou stromy, kouzelná městečka, lapač snů, lední medvědy nebo svátečně připravenou tabuli studenty Hotelové školy.

V letošním roce přípravy výstavy zkomplikovala aktuální situace a především omezení výuky na školách. Dlouho jsme společně se školami zvažovali zda výstavu přesto zachovat, případně v jaké formě. Nakonec vzhledem k návratu části dětí, žáků a studentů do škol, jsme se nakonec rozhodli výstavu uspořádat v klasické formě, nicméně v trochu umenšené podobě, která závisela na aktuálních možnostech jednotlivých škol. Tato výstava je tak jednou z mála akcí, které bylo letos možné uskutečnit a my jsme za to moc rádi.

Výstava je přístupná zdarma ve foyer frenštátského Domu kultury od 10. do 22. 12. 2020 a následně od 4. do 29. 1. 2021 v rámci provozní doby Domu kultury a Městské knihovny. Dále samozřejmě v závislosti na aktuálních protiepidemických opatřeních.