Hudebně tanečníprojekt TangoAstory připomene 100 let od narození Astora Piazzolly

V sobotu 5. června 2021 proběhne v Koncertním sále Pražské konzervatoře slavnostní premiéra hudebně tanečního projektu TangoAstory ke 100. výročí od narození Astora Piazzolly – jedné z nejvýznamnějších osobností hudby 20. století. Film, který znázorňuje vývoj tanga za posledních 100 let, bude po premiéře veřejnosti přístupný zdarma na Facebooku Art 4 People.  Vznikl za režie a dramaturgie Martina Koldy a Ladislava Horáka, hudební produkce souboru Bona Fide Tango a tanečního výkonu Joanny Rzesiewské, Jana Chrostka, Veroniky Hanušové, Davida Vejchara, Evy Krejčířové a Dominika Vodičky. FB událost k projektu naleznete ZDE.

Hudebně taneční projekt TangoAstory

„V letošním roce si připomínáme 100 let od narození hudebního génia Astora Piazzolly, tvůrce stylu Tango Nuevo, který se řadí k nejhranějším autorům současnosti. Spojili jsme síly společně s Art 4 People a rozhodli se tento významný moment oslavit mimořádným představením TangoAstory“ říká hudební režisér Ladislav Horák. Dramaturg a režisér Martin Kolda doplňuje: „Původně jsme plánovali live projekt téměř 10x většího rozsahu, ale vzhledem k situaci jsme byli nuceni koncept pozměnit a vytvořili jsme umělecký film, který, jak doufáme, nabídne jedinečný divácký zážitek. Pro živé publikum plánujeme představení uvádět během příští sezóny.“

TangoAstory

 

Nad projektem převzal záštitu velvyslanec Argentinské republiky v ČR Roberto Alejandro Salafia. Je realizován s finanční podporou hl. m. Prahy. Záznam byl natočen ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Dalšími partnery jsou: Art 4 People, Ministerstvo kultury, Státní fond kultury ČR, Městská část Praha 1, OSA, Nadace Život umělce, společnost Takenaka Europe GmbH, Delicia accordions, HellerDance, Gran Fierro.