Čtvrteční vysílání ČT24 nabídne celodenní prezidentský inaugurační speciál

Živý přenos inauguračního aktu, společná modlitba, Te Deum nebo rozhovor s novou hlavou státu. Zpravodajství České televize nabídne ve čtvrtek 9. března speciální vysílání při příležitosti jmenování nového prezidenta České republiky. Tematický program přinese rovněž celodenní zpravodajství z Pražského hradu, rozhovory s politickými špičkami země či praktické informace k organizaci celého dne.

Čtvrteční speciál k inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla

Čtvrteční speciál k inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla na České televizi začne přímo z Pražského hradu už minutu před šestou hodinou ranní. Na místě je plánována přítomnost trojice přenosových a pětice satelitních vozidel, přičemž jmenování hlavy státu bude snímat nejméně šestadvacet kamer a diváky jím provede celkem devět moderátorů ČT.

Přenos inauguračního aktu

Samotný inaugurační akt bude živě přenášet Česká televize z Vladislavského sálu od 14:00 hodin, kde na společné schůzi obou komor Parlamentu ČR složí Petr Pavel svůj prezidentský slib. Celodenní vysílání doplní rozhovory s politickými špičkami, historiky a ústavními právníky, rozšířené o praktické informace k organizaci celé události. Od 18:00 hodin pak zpravodajská Čtyřiadvacítka nabídne přímý přenos společné modlitby a Te Deum z Katedrály svatého Víta, na kterém se letos vůbec poprvé bude podílet také náboženská redakce ČT.

Exkluzivní rozhovor s nově jmenovaným prezidentem

Večerní vysílání začne ve 20:10 hodin exkluzivním rozhovorem s nově jmenovaným prezidentem Petrem Pavlem, a to z Vladislavského sálu Pražského hradu. Na něj navážou Události, komentáře Speciál, jež nabídnou interview s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem nebo předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou.

Pozvání do vysílání České televize, které bude mít speciální studio v Lobkowiczkém paláci, přijal také bývalý prezident Václav Klaus, slovenský premiér Eduard Heger nebo expremiér Vladimír Špidla a vicepremiér Vít Rakušan. Průběh celého dne zhodnotí a očekávání od nové hlavy státu doplní novinářské osobnosti Sabina Slonková, David Klimeš nebo Jaroslav Spurný. Svůj pohled nabídnou také osobnosti veřejného života, například herec Jan Hrušínský.

 

Výběr z programu speciálního vysílání ČT24 9. března:

  • 14:00 – 15:00 Inaugurace prezidenta Petra Pavla
  • 18:00 – 18:55 Společná modlitba a Te Deum
  • 20:10 – 20:50 Rozhovor s prezidentem Petrem Pavlem
  • 20:50 – 23:00 Události, komentáře Speciál

Zdroj: Česká televize

 

Více informací naleznete ZDE