Cimrman English Theatre začíná novou sezónu


V Žižkovském divadle Járy Cimrmana se již čtvrtým rokem hrají hry Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka v angličtině. Doposud byly přeloženy tři hry, hrají se pravidelně jednou až dvakrát měsíčně.

Cimrman English Theatre je skupina anglicky mluvících herců, kteří žijí v Praze a hrají cimrmanovské hry v angličtině. Zatím byly přeloženy tři hry: Záskok (The Stand-In), Dobytí severního pólu (The Conquest of the North Pole) a Hospoda Na mýtince (Pub in the Glade). Na překladu se podíleli Emília Machalová a Brian Stewart, text revidovala Hana Svěráková – Jelínková. Tato tři představení v angličtině můžete pravidelně vidět v Žižkovském divadle Járy Cimrmana. Lístky můžete zakoupit na www.zdjc.cz.
V roce 2017 Cimrman English Theatre podnikl výpravu do Spojených států se hrou The Stand-In, kterou hrál v New Yorku, Washingtonu D.C. a Baltimoru. Hra se setkala s nadšeným ohlasem diváků. Cimrman English Theatre cestuje také po České a Slovenské republice. The Stand-In mohli vidět diváci v Brně, Českých Budějovicích a v Košicích. Pro více informací navštivte www.cimrmanenglishtheatre.cz.




Všechna představení začínají v 19:00 hodin.  
Data představení: 14. září 2018 The Stand-In, 24. září 2018 Pub in the Glade, 12. října 2018 Pub in the Glade, 26. října 2018 The Conquest of the North Pole, 9. listopadu 2018 Pub in the Glade, 23. listopadu 2018 The Stand-In, 21. prosince 2018 Pub in the Glade.
Herci: Adam Stewart Ben Bradshaw Brian Caspe Curt Mathew Michael Pithan Peter Hosking.