Česká televize odvysílá projevy představitelů státu.

První ohlédnutí za uplynulým rokem přinese už v pondělí 18. prosince. Bilance uplynulých dní i vize do nadcházejícího období. Česká televize odvysílá celkem tři projevy nejvyšších představitelů státu. Své adventní ohlédnutí přinese předseda Senátu Miloš Vystrčil už v pondělí 18. prosince. Na Štěpána nabídnou programy ČT1 a ČT24 vánoční projev předsedy vlády Petra Fialy. Nový rok přinese první projev prezidenta republiky Petra Pavla.

Projev Předsedy Senátu

Letošní státnické projevy zahájí předseda Senátu Miloš Vystrčil, který své adventní ohlédnutí a výhledy do nadcházejícího roku nabídne už v pondělí 18. prosince od 20:10 hodin na programu ČT24.

Projev předsedy vlády

Na Štěpána, tedy 26. prosince, zařadí Česká televize vánoční projev předsedy vlády Petra Fialy. Diváci ho mohou sledovat na programech ČT1 a ČT24 od 20:00 hodin. Předchozí sváteční projev premiéra přitom sledovalo přes 1,6 milionu diváků.

Projev prezidenta republiky

V novém termínu uvede svůj první projev prezident republiky Petr Pavel. Svoji bilanci a vizi vysloví 1. ledna od 13:00 hodin souběžně na programech ČT1 a ČT24.

Současně s televizním vysíláním nabídne všechny tři projevy iVysílání ČT.

 

Zdroj: Česká televize