Botanická zahrada v Troji přinese atmosféru Afriky


Prázdninový program přinese umění, kulturu a kuchyni afrického kontinentu

Výstava soch zimbabwských sochařů

Termín konání:

v expozici Stráň až do 30. září denně od 9.00 do 20.00 hodin.

 

Po pěti letech se do zahrady vracejí sochy zimbabwských sochařů. V expozici Stráň bude po celé léto k vidění několik desítek soch pocházejících od umělců ze známé umělecké komunity Tengenenge. Výstava probíhá pod záštitou Velvyslanectví Jihoafrické republiky v Praze.

Výstava soch ze Zimbabwe v botanické zahradě v Troji

Botanická zahrada nabídne sochařský workshop

Termín konání:

4. a 5. srpna 2018

Kdo by si rád vyzkoušel tvrdou práci sochařů na vlastní kůži, může se zapsat na speciální dvoudenní sochařský workshop, který proběhne o víkendu 4. a 5. srpna. Workshop bude probíhat přímo v sousedství probíhající výstavy, a to ve velkých stanech, které ochrání jak před intenzivním sluncem, tak případným deštěm. Maximální počet účastníků workshopu je dvacet. Účastnický poplatek za dvoudenní workshop je 1000 Kč za osobu. Organizátorem kurzu je Ateliér AfrickéSochy.cz, odborné vedení zajistí akademický sochař Jan Kyncl. Zájemci se mohou objednávat na tel.: 777 935 970 nebo e-mailu: sochy@africkesochy.cz.

African food festival

Termín konání:

14. a 15. července 2017

African food festival neboli víkend plný afrického jídla, pití, hudby, tance, módy a mnoha dalších aktivit. Chybět nebude interaktivní divadelní představení a show věnovaná kulinářským specialitám z hmyzu. Po oba víkendové dny se od 10.00 do 20.00 hodin můžete těšit na africké speciality i na doprovodný program, který přiblíží bohatou kulturu afrického kontinentu. Uprostřed července tak máte příležitost ochutnat přímo v rozkvetlé zahradě Afriku všemi smysly. Návštěvníky zahrady roztančí vystoupení umělců z různých koutů Afriky, například z Mali, Gambie či Senegalu. Zájemci se navíc budou moci aktivně zapojit a vyzkoušet si tradiční tance, zpěv i bubnování, které zaručeně rozproudí krev a navodí atmosféru pulzující africké divočiny. Ochutnat můžete západoafrické speciality a dobroty z Pobřeží slonoviny, fair trade produkty, africkou kávu i osvěžující lahodné limonády. V neděli 15. července si nenechte ujít živou kuchařskou show s vařením z hmyzu. Na své si přijdou i nejmladší návštěvníci zahrady. Pro ně je v sobotu nachystáno výpravné divadelní představení Dobrodružný výlet za pohádkovým dobrodružstvím africkou savanou. Potkají se se zvířátky, ale také s nebezpečím, které může číhat na každém kroku. Po oba dny je připravena také africká školička, kde si děti mohou udělat vlastní šamanskou masku, šamanský kámen a nechat se otestovat ze znalostí o Africe. Na odpoledne jsou pro malé i velké děti připraveny kreativní dílny.

 

Milovníky květin se mohou v rámci kurátorského provázení v sobotu 4. srpna od 14.00 a 16.00 hodin seznámit se sbírkou letniček jižní Afriky. Sraz je u pokladny v jižní části areálu venkovních expozic.

Od 21. června do 31. srpna bude ve výstavním sále probíhat výstava fotografií Jany Sandner nazvaná Děti a život v Tengenenge. Na uvedené akce platí běžné vstupné do venkovních expozic botanické zahrady.

 

 

Více informací naleznete ZDE