Vodňanské rybářské dny 2018


Termín akce  Vodňanské rybářské dny : 23. – 25. května 2018

 

Je již každoroční tradicí, že se na začátku května ve Vodňanech konají Vodňanské rybářské dny. Pořadatelé  – Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity České Budějovice, Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie a Město Vodňany připravují program, který bude zajímavý jak pro rybáře, tak i laickou veřejnost.

Část profesně orientovaná na rybářskou veřejnost: Odborné konference či semináře na aktuální témata jak z produkčního, tak rekreačního rybářství. Účastníci zde mají možnost setkat se s našimi předními odborníky, vyměňovat si vzájemně své zkušenosti.

Část orientovaná na laickou veřejnost zahrnuje zábavní akce vždy s konkrétním rybářským podtextem. Určitě je vhodné zmínit společenský večer s programem tradičně doplněný nabídkou ochutnávky rybích pokrmů jako podpory konzumace našich ryb. V sobotu se pak na vodňanském náměstí koná rybí trh a jarmark, každoročně bohatě navštěvovaný a mimo jiné nabízející ryby živé, zpracované, uzené i smažené, stejně jako ryby okrasné do zahradních jezírek. Tento trh je doprovázený bohatým kulturním programem, který běží až do večerních hodin a celá akce je zakončena již tradičním ohňostrojem a BLANICE music festival na sportovním areálu Blanice.

Program

 

Více informací naleznete ZDE