Česká firma přichází s revolučním burgerovým plátkem pro vegany, který neobsahuje sóju

Na český veganský trh míří nový burgerový plátek bez masa se speciálním složením. VEGANGRILL burger je revoluční v tom, že neobsahuje sóju jako většina veganských pokrmů. Je vyroben z čistě rostlinných složek obsahujících 19,9 gramů proteinů z fava fazolí a hrachu. Jeho výrobě ve velkém nyní může pomoci i veřejnost v rámci kampaně na crowdfundingové platformě Hithit.cz.

 

Za VEGANGRILLEM stojí mladá dvojice, která dlouhodobě vyznává zdravý životní styl a uvědomuje si, že není na téhle planetě sama. Nika s Jakubem si zakládají na tom, že výroba VEGANGRILL burgeru je šetrná k přírodě. V dnešní době ekologických zátěží je zázrak, že se vyrábí produkt, který spotřebuje až o 99 % méně vody, 93 % méně půdy a vyprodukuje o 90 % méně emisí než masové burgery.

 

„Každým rokem přibývá lidí, kteří chtějí omezovat svou spotřebu živočišných produktů. Dle Ipsos je to letos až 28 %. Je tedy skvělé, že i v České republice vznikají firmy, které přichází s novými a inovativními produkty, které jsou navíc šetrné k naší planetě. Když se mluví o udržitelnosti, lidé si vybaví spíše šetřiče vody v domácnosti a plátěné tašky. Přitom výměna jednoho hovězího burgeru za rostlinný ušetří přibližně tolik vody, jako kdybyste se nesprchovali celé 2 měsíce. Zvolit rostlinnou variantu je jednoduchý krok, který zvládne díky novým produktům, jako je i tento, udělat každý, a to klidně několikrát denně,” říká předseda České veganské společnosti Martin Ranninger.

Nutričně vyvážený

VEGANRILL bez sóji a bez lepku strukturou připomíná hovězí maso, a to zejména při skousnutí. Šťavnatost a tu správnou barvu mu dodává šťáva z červené řepy. Právě unikátní složení bez chemie a dalších zbytečných zdraví neprospěšných přísad řadí VEGANRILL burger na výslunní všech veganských burgerů.

 

Díky pestrému složení má plátek daleko větší podíl bílkovin, vlákniny, méně sacharidů a tuků, než je u klasických alternativ masa. „Jeho skvělou chuť získáváme Maillardovou reakcí, což je proces, při kterém se základní aminokyseliny a cukry karamelizují a dávají pokrmu plnou chuť,“ popisuje Jakub Šimala, jeden ze zakladatelů VEGANGRILLU a dodává, že jde prakticky o stejnou reakci jako při pečení masa k dosažení zlato hnědé kůrky.

 

Pomoct můžete i vy

Momentálně hledá VEGANGRILL burger podporu k uchycení na trhu skrz kampaň na crowdfundingovém serveru Hithit.cz. Na všechny, kteří se rozhodnou podpořit výrobu a následnou distribuci tohoto unikátního veganského burgeru, tu čeká celá řada zajímavých odměn. Vedle samotné ochutnávky burgeru tu nechybí třeba ani dárkové poukazy nebo pořádná vegan party. Tvůrci kampaně apelují i na mimopražské, odměna ve formě burgeru se totiž kromě Prahy bude vydávat také v Brně a Ostravě.

Budoucnost veganství

VEGANGRILL burger se bude prodávat nejen v gastro baleních pro velkoobchod a restaurace, ale objeví se i v maloobchodech a internetových řetězcích. „Do budoucna dále plánujeme rozšířit naše portfolio o další rostlinné produkty jako jsou veganské klobásy, omáčky, chutney a mnoho dalšího,“ říká Bc. Veronika Kubičková, jedna ze zakladatelů společnosti SOULFOOD s.r.o., která je na trhu třetím rokem, a její výrobky jako je vegan burger, hot dog či sendvič byly dosud k zakoupení na farmářských trzích v Praze.

 

Nový revoluční veganský burger pod značkou VEGANGRILL bude cenově přijatelný. Jeho výrobci tak chtějí svůj produkt udělat dostupným všem, kterým není lhostejná naše planeta a kteří chtějí jíst vyvážené jídlo.