Zinedine Zidane přivítal v Madrinu rodinu závodníků Alpine na závěr sezony 2023

Zinedine Zidane, legendární francouzský fotbalista a ambasador Alpine přivítal v Madridu jezdce Alpine Racing včetně dvojice pilotů F1 Estebana Ocona a Pierra Gaslyho, aby se zamysleli nad zvodní sezonou 2023. 

Zidane se opírá o své desítky let zkušeností z elitního fotbalu a v rámci své role ambasadora předává své bohaté znalosti programům Corporate Social Responsibility (CSR) společnosti Alpine, včetně dobře zavedených programů Rac(H)er a Concours Excellence Mecanique (CEMA).

Program Rac(H)er společnosti Alpine, který byl spuštěn v červenci 2022, je navržen tak, aby posílil meritokracii napříč všemi oblastmi společnosti. Od závodních jezdců až po inženýrské a technické role, program Rac(H)er stanovuje jasný a definovaný plán pro zvýšení rozmanitosti talentů v Alpine.

Abassador Alpine Zinedine Zidane

CEMA je program společnosti Alpineurčený pro začínající automechaniky.

Sponzorován Esteban soutěž nabízí studentům ve Francii v odvětví automechaniků příležitosti vyzdvihnout dovednosti a odborné znalosti v oboru. Výsledkem třístupňové soutěže mezi teoretickými a praktickými testy je pracovní stáž na základně Viry Chatillon společnosti Alpine v Paříži.

Akce v Madridu zahrnovala exkluzivní prohlídku stadionu Santiago Bernabeu Real Madrid CF a muzea lemovaného trofejemi, k nimž Zidane přispěl pěti oceněními jako hráč v letech 2001-2006 a jedenácti jako manažer během svého působení u kormidla Los Blancos v letech 2016-2021.

Po prohlídce stadionu se Zidane spolu s Estebanem, Pierrem, mladými jezdci Alpine a dvěma vítězi umístění CEMA 2023 vydali v A110 na krátkou cestu přes město na motokárový závod. Zidane se zúčastnil, usedl za volant elektrické motokáry a dostal rady a tipy od Lisy Billardové a Sukhmaniho Khery, dvou pilotů Alpine Rac(H)er, kteří v současné době závodí v mezinárodních motokárových soutěží.

Poté došlo k úplné výměně rolí, kdy Zidane pozval k fotbalovému zápasu mezi všemi jezdci Alpine.

ZINEDINE ZIDANE:

„Bylo pro mě velkou ctí hostit rodinu Alpine v Madridu. Je to také způsob, jak oslavit rok od doby, kdy jsem se připojil k Alpine. Tato role ambasadora, která podporuje jejich programy rovných příležitostí, je pro mě důležitá kvůli mé vlastní cestě. Jsem hrdý na to, že mohu předat některé ze svých sportovních životních a osobních zkušeností programům Alpine Rac(H)er a CEMA. I když pocházíme z různých oblastí, každý z nás má společný cíl ve snaze o vysoký výkon a dokonalost. Proto je skvělé, že můžeme sdílet okamžiky, zkušenosti a nápady ve prospěch těch, kteří se podílejí na těchto dvou velkolepých a skutečně smysluplných programech. Těším se na další podobné dny v blízké budoucnosti a zejména na to, že v nadcházejících letech uslyším o úspěších a úspěších společností Rac(H)er a CEMA.“

JULIAN ROUSE, DOČASNÝ SPORTOVNÍ ŘEDITEL:

„Byl to opravdu fascinující den v Madridu a rádi bychom poděkovali Zinedinovi za to, že nás hostil a za jeho neocenitelnou angažovanost v našich CSR projektech. Hlavním cílem je pro nás využít Zinedinovy zkušenosti a využít je ve prospěch programů Rac(H)er a CEMA. Co se týče Rac(H)er, byla jsem velmi hrdý na to, že jsem viděl, jak se některé z našich dívek Rac(H)er účastní všech akcí během dne a učí se od skutečné sportovní ikony. Cílem je nyní pokračovat v převádění těchto znalostí do každodenní praxe a pokračovat v rozvoji naší stáje mladých závodních jezdců.“

 

ESTEBAN OCON:

„Dnešek byl o tom, že jsem byl v přítomnosti skutečné sportovní legendy. Obrovské poděkování patří Zinedinovi za opravdu nezapomenutelný den. Od samého začátku jsem hrdým ambasadorem týmového programu CEMA, protože je mou skutečnou vášní inspirovat další generaci mechaniků motoristického sportu. Jsem velmi rád, že společně se Zinedinem opět podporujeme třetí ročník CEMA, který začne velmi brzy. To, že jsme tu dnes měli dva vítěze z CEMA, bylo opravdu skvělé vidět a dokazuje, že projekty Alpine v oblasti CSR patří k těm nejlepším a dávají těm, kteří si to zaslouží, ty správné příležitosti.“

 

PIERRE GASLY:

„Zinedine je můj sportovní hrdina, takže strávit s ním den v Madridu bylo opravdové privilegium. Dnešek byl ve znamení prosazování programů Rac(H)er a CEMA a v mé roli závodního jezdce je pro mě důležité být dobrým vzorem pro další generaci, ať už to budou mladé závodní závodnice jako Lisa a Sukhmani, nebo aspirující budoucí závodní mechaniky. Dokonce i pro mě je velmi cenné být se Zinedinem, mluvit a poslouchat příběhy a lekce. Za to jsem mu velmi vděčný a už teď se těším na další spolupráci s ním.“

 

Zdroj: BWT Alpine F1 Team