Velká cena Singapore – páteční tréninky – tým BWT Alpine F1

BWT ALPINE F1 tým absolvoval klidný páteční trénink na okruhu Marina Baxy Street Circuit, kde přípravy na Velkou cenu Singapuru začaly prvním setkání s novým vzhledem trati.

Tým skončil s Estebanem Oconem desátým a Pierrem Gaslym dvanáctým ve FP1 a později třináctým a osmnáctým místem v časovkách ve FP2 pod světly upraveného okruhu o délce 4,940 km. Mírně změněné uspořádání znamená dlouhou rovinku 400 m od zatáček 14 do 16 s odstraněním čtyř devadesátistupňových zatáček v posledním sektoru.

Tým během dne prováděl aktualizace nového vstupu bočnic a nosníkových křídel na obou vozech A523. Zítřejší třetí a poslední trénink začíná v 17:30 místního času a kvalifikace je 21:00.

BWT Alpine F1

FP 1

Esteban, P10, 1:34,066 s, 24 kol

Pierre, P12, 1:34,639 s, 23 kol

 

FP 2

Esteban, P13, 1:33,361 s, 25 kol

Pierre, P18, 1:33,824 s, 24 kol

 

ESTEBAN OCON:

„Je hezké být zpátky v ulicích Singapuru, což je pro nás jezdce opravdu skvělá a vzrušující trať. Byl to pro nás slušný a velmi horký pátek, který jsme měli během našeho programu na trati hodně co projít. Za prvé, bylo dobré jet zde a zažít mírně odlišné uspořádání trati a otestovat některé aktualizace na našem voze. V této fázi bych řekl, že máme před zítřejším FP 3 a kvalifikací hodně práce, abychom našli nějaké zlepšení. Je toho víc, co můžeme vytěžit, a doufejme, že se dostaneme do dobré pozice pro kvalifikaci.“

PIERRE GASLY:

„Vždy je dobré být v Singapuru a řídit na tomto skvělém místě v Marina Bay. Teplo a vlhkost jsou pro nás v kokpitu velmi intenzivní a to vše je součástí výzvy závodění tady. Na trati to byl rušný den se spoustou různých položek, které je třeba projít. Máme několik malých aktualizací vozu, takže bylo důležité strávit nějaký čas jejich ověřením z aerodynamického hlediska. Pokud jde o náš výkon, řekl bych, že máme před sebou kus práce. Máme spoustu věcí, na které se musíme podívat ohledně nastavení a některé věci můžeme určitě zlepšit před zítřkem. Nové uspořádání trati je dobré a bude zajímavé sledovat, jak se závodění vyrovná se změnami a uvidíme, zda to přinese nějaké příležitosti k předjíždění.“

 

Zdroj: BWT Alpine F1 Team

 

Formule 1 – SINGAPORE AIRLINES SINGAPORE GRAND PRIX 15.-17.9. 2023