Scuderia AlphaTauri se spojuje s Buzz Group jako oficiální partner

Scuderia AlphaTauri a Buzz Group oznamují ambiciózní víceleté partnerství zaměřené na urychlení iniciativ udržitelného rozvoje a podporu rozvoje mladých pilotů.

Buzz Group

Buzz Group si udržuje hluboce zakořeněnou vášeň pro motoristický sport, technologické inovace a touhu pozitivně ovlivňovat životní prostředí, díky čemuž je jejich obnovený závazek vůči Formuli 1 důležitým milníkem v jejich dlouhodobé strategické vizi.

„Věříme, že všechny podniky, včetně motoristického sportu, musí podporovat pozitivní změny životního prostředí, aby zajistily udržitelnost planety a zdraví a štěstí jejích obyvatel,“ řekl DAISUKE HASEGAWA, generální ředitel BUZZ GROUP. „Aby Formule 1 dosáhla čisté uhlíkové neutrality do roku 2030, musí týmy k tomuto důležitému cíli přispívat samostatně a společně. Scuderia AlphaTauri, se kterou jsme si užili předchozí partnerství, je dokonale sladěná z hlediska kompatibility s motoristickými sporty a uhlíkové neutrality, díky čemuž se pro Buzz perfektně hodí. Jsme nadšeni, že tuto misi realizujeme společně.“

Kromě nadšení pro udržitelný motoristický sport se toto partnerství zaměří na vytvoření příznivého prostředí, kde se talentovaní mladí piloti mohou vyvinout v budoucí mistry světa.

„Jsem nadšený, že mám na palubě dalšího japonského partnera, zvláště když se chystáme vrátit se do Suzuky poprvé od roku 2019, což bude také můj první závod F1 doma,“ říká YUKI TSUNODA. „Daisuke-San a Buzz jsou dobře známí svou vášní pro závodění a prací s nadějnými mladými piloty, a proto se těším na spolupráci s nimi během našeho týmového partnerství.“

 

ŘEDITEL TÝMU SCUDERIA ALPHATAURI, FRANZ TOST:

„Mám radost, že mohu přivítat Buzz a Daisukeho  opět v našem týmu. Díky aktivním partnerstvím v různých kategoriích motoristického sportu se velmi zaměřují na podporu mladých talentů, a proto jsou dokonale v souladu se zvyklostmi Scuderia AlphaTauri. Díky silným vazbám na Japonsko nám Buzz pomůže dále rozvíjet naši pověst na tomto specifickém místním trhu. Jejich zaměření na udržitelnou budoucnost se skvěle hodí jak pro sport, tak pro náš tým, a těšíme se, že jim pomůžeme podnítit nové názory na toto téma.“

Vozy AT03 budou závodit s aktualizovanou barvou, aby zahrnovala značku Buzz od Velké ceny Británie v roce 2022 v Silverstone. Logo Buzz bude umístěno na bocích kokpitu, hlavových opěrkách a uvnitř koncových plechů zadního křídla vozů, stejně jako na závodních kombinézách, týmovém oblečení a různých částech zařízení.

BUZZ

Buzz Group je nadnárodní konglomerát se sídlem v Londýně ve Velké Británii. Pomocí své globální sítě motoristických sportů společnost provozuje širokou škálu celosvětových podniků, včetně rodinných kanceláří, správy uhlíkově neutrálních fondů, pojištění, cenných papírů, nemovitostí, obchodních a reklamních agentur.

Kromě toho má Buzz různé iniciativy, které přispívají ke zlepšení společnosti, jako je jejich program rozvoje talentů mladých pilotů a BEX (Buzz Business Exchange), síť B2B, která pořádá akce během víkendů Formule 1 Grand Prix, aby pomohla propojit a inspirovat elektromobily a start-up vodíkové technologie.

Generální ředitel Buzz Daisuke Hasegawa o partnerství:

„Pokračujeme v investicích do Formule 1 jako zkušebního prostoru pro špičkové technologie, abychom výrazně urychlili inovace, pomohli prosadit a prosazovat naše cíle udržitelného rozvoje a přispěli ke spravedlivější budoucnosti v motoristickém sportu i mimo něj. Formule 1 sdružuje přední podnikatele, průmyslníky a investory na každé Grand Prix. Prostřednictvím BEX inspirujeme toto publikum k prozkoumání B2B příležitostí zaměřených na vývoj technologií pro realizaci dekarbonizace, jako je EV a vodíková technologie. Na každé akci bude také hlavní řečník, který bude šířit nejnovější informace a vyměňovat si nápady, které přispívají k lepší, udržitelnější a prosperující společnosti. Nemůžeme se dočkat, až zahájíme naše partnerství tento týden  na Silverstone!

Zdroj: Scuderia AlphaTauri