Formule 1: Předsezonní testování Bahrain International Circuit – tým Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari SF-23 dokončila 136 kol (736 kilometrů) v první den jediného předsezónního testu pro letošní rok, který se konal na Bahrain International Circuit v Sakhiru.

Program

Pro tento den byly tři hlavní cíle: obvyklé aerodynamické mapování vozu, efektivní korelace dat získaných na trati s daty pozorovanými v aerodynamickém tunelu a v digitálním modelování; kontrola všech funkcí na autě na větší vzdálenost, než je 115 kilometrů absolvovaných na trati Fiorano během předváděcí jízdy při představení 14. února a v den natáčení následujícího dne; a aby se Carlos Sainz a Charles Leclerc dozvěděli o novém voze co nejvíce.

TEST T1 BAHRAIN F1/2023 – GIOVEDI 23/02/2023
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Dopoledne

Carlos vyjel z garáže, jakmile se na pitlane rozsvítila zelená, krátce po 10:00 (8 SEČ) a vyzkoušel pneumatiky C2, Prototype a C3. Absolvoval 72 kol (390 kilometrů) a zajel nejlepší čas 1’33”253 na směsi C3.

 

Odpoledne

Po přestávce na oběd přišla řada na Charlese, aby usedl za volant. Jeho čas v autě byl o něco rušnější, s různými změnami v nastavení. Ujel 64 kol (346 kilometrů) na stejných směsích jako jeho týmový kolega. V pátek bude ráno opět řídit Carlos a odpoledne Charles.

 Carlos Sainz #55

„Celkově pozitivní první den. Spolehlivost byla dobrá a jízdy probíhaly hladce, pokrývali celý plán jízd a shromažďovali cenná data, což je povzbudivé. Během dne jsme dobře pokročili s nastavením a také se nám podařilo získat dobré výsledky na pneumatikách, které jsme testovali v Abu Dhabi, takže celkově jsme zatím dosáhli dobrého pokroku a těším se na zítra.“

TEST T1 BAHRAIN F1/2023 – GIOVEDI 23/02/2023
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Charles Leclerc #16

„Máme za sebou náročný první den testování. Já jsem absolvoval 64 kol  a vyzkoušeli jsme od všeho trochu. Zaměřili jsme se na práci s nastavením v kombinaci s testováním pneumatik a aerodynamiky, stejně jako jízdy s různými hladinami paliva. Nyní budeme analyzovat naše data a těším se na další zítřejší  program.“

Zdroj: Scuderia Ferari

 

Formule 1 – kalendář závodů 2023