F1: Předsezónní test v Bahrajnu 2023 – druhý den Tým Scuderia Ferrari

Druhý den testování dokončil SF-23 dalších 138 kol (747 kilometrů), přičemž auto řídili Carlos Sainz a Charles Leclerc, stejně jako ve čtvrtek.

Dopolední jízdy

Opět to byl Carlos, kdo jel první, pokračoval v práci na nastavení a hodnocení pneumatik, jel na prototypové směsi Pirelli a C3. Španělský pilot jezdil s různým množstvím paliva a dosáhl nejlepšího času 1’32”486. Poté, co ve čtvrtek odjel 72 kol, přidal 70 v pátek.

TEST T1 BAHRAIN F1/2023 – GIOVEDI 23/02/2023
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Odpolední jízdy

Charles také pracoval na nastavení a také na vyhodnocení pneumatik ze směsi C2 následovaných C3, se kterou zajel svůj nejlepší čas 1’32”725. V závěrečné části tréninku jel v závodním trimu s větším palivem, čímž dosáhl celkového počtu 68 kol (dosud jich bylo celkem 132). Pro zítřejší poslední den testování pojede Charles ráno, než předá štafetu svému týmovému kolegovi o polední přestávce.

 

Carlos Sainz #55

„Byl to další pozitivní den. Spolehlivost byla opět velmi dobrá a byli jsme schopni prozkoumat všechna nastavení, která jsme chtěli otestovat. Neustále zkoumáme limity vozu a nacházíme potenciální oblasti, kde můžeme maximalizovat výkon. Hlavním cílem je pokračovat v dobré práci zítra a připravit se na příští týden.“

 

Charles Leclerc #16

„Dnes jsme provedli různé testy, s hlavním zaměřením na nastavení vozu. Tvrdě pracujeme a na nějaké soudy je ještě příliš brzy. Bylo dobré zajet ještě další kola  a budeme pokračovat  analyzováním našich dat před zítřejším posledním dnem testování.“

Zdroj: Scuderia Ferrari

 

Formule 1 – kalendář závodů 2023