BWT ALPINE F1 TEAM povýšil Oscara Piastriho na závodního jezdce po boku Estebana Ocona

BWT ALPINE F1 TEAM potvrzuje 21letého záložního pilota jezdce Oscara Piastriho jako týmového kolegu Estebana Ocona od roku 2023. V souladu se závazky, které tým učinil vůči mladému australskému pilotovi, bude Oscan povýšen na závodního jezdce a nahradí Fernanda Alonsa od příštího roku.

Oscar Piastri

Oscar byl poslední čtyři roky členem rodiny Alpine. Vstoupil do Alpine Academy po zisku titulu v šampionátu Formula Renault Eurocup v roce 2019. S podporou a vedením Akademie vyhrál Oscar v roce 2020 šampionát FIA Formule 3, než z něj udělal bezprecedentní tři tituly jezdců v řadě. vítězstvím v šampionátu FIA Formule 2 v roce 2021. Stal se tak teprve třetím jezdcem, který zajistil  mistrovství jezdců napříč Formulí 2 a Formulí 3; následoval ho pouze Charles Leclerc a George Russell.

V rámci své formativní cesty F1 byl Oscar poprvé povýšen na záložního jezdce týmu BWT Alpine F1 na začátku sezóny 2022 a od té doby prochází pod vedením týmu a jeho plnou finanční podporou intenzivním a komplexním tréninkovým programem  testů závodního vozu A521,  Alpine F1 pro rok 2021, závodní podporu a přípravu na simulátorech, před velkým krokem do  F1.

OTMAR SZAFNAUER, Team principal, TÝM BWT ALPINE F1:

„Oscar je bystrý a vzácný talent. Jsme hrdí na to, že jsme ho vychovali a podpořili na obtížných cestách juniorských formulí. Díky naší spolupráci za poslední čtyři roky jsme viděli, jak se vyvíjel a dospíval v jezdce, který je více než schopný udělat krok až do Formule 1. Jako náš záložní pilot pracoval s týmem na trati, v továrně a při testování, kde prokázal vyspělost,  rychlost, aby si zajistil povýšení na naše druhé místo vedle Estebana. Společně věříme, že nám tato dvojice poskytne kontinuitu, kterou potřebujeme k dosažení našeho dlouhodobého cíle bojovat o vítězství a šampionáty.“

Zdroj: BWT Alpine F1 Team