Rekonstrukce nádražní budovy na pražském Smíchově začne letos 2019

Během letošního roku začne kompletní rekonstrukce nádražní budovy na pražském Smíchově. Rekonstrukce se dotkne celého objektu osobního nádraží, tedy jeho střední části i obou křídel. Ukončení se předpokládá na přelomu 2020/2021.

Modernizace pro cestující a možná i supermarket

V rámci modernizace dojde k vyčištění a otevření prostor odjezdové haly od nepůvodních prvků. Naší snahou je maximální využití budovy, hlavně z hlediska umístění složek vlastníka objektu a komerční sféry. Půjde především o optimalizaci vnitřní dispozice osobního nádraží pro soudobé potřeby uživatelů dráhy a jejího provozovatele tak, aby výsledkem bylo celkové oživení prostor nádraží a zvýšení komfortu pro cestující spojeného s přístupností budovy nádraží.

Dojde také k rozšíření nabídky doplňkových služeb pro cestující veřejnost. Nově zde například vznikne komerční prostor pro umístění obchodní jednotky typu supermarket.



Booking.com

Nové místo pro toalety

Veřejné WC se přemístí blíže k hlavnímu pohybu cestujících, samozřejmostí bude jeho bezbariérovost. Ve druhém podlaží v místě stávající restaurace se plánuje zachování gastroprovozu, ale v modernější podobě typu food court.

Nejvíce náročné z hlediska provedení prací bude vybudování nových vertikálních komunikací – výtahu v jižním křídle a eskalátorů do stravovacích jednotek umístěných ve 2.NP v centrální (střední) části. Dále dojde k lepšímu prostorovému a funkčnímu uspořádání pokladen, které budou nabízet i prostor pro prodej jízdenek více dopravců.

Zdroj informací : SDŽC