Od DS E-TENSE FE23 k nové DS 7 E-TENSE 4X4 360

DS Automobiles, první prémiová značka zapojená do Formule E, plně využívá úspěch v šampionátu v čistě elektrické sérii monopostů k urychlení vývoje svých silničních vozů.

Nová DS 7 E-TENSE 4×4 360 využívá technologie přímo odvozené z Formule E, jako je tomu u všech elektrifikovaných modelů tohoto výrobce. DS Automobiles je měřítkem, pokud jde o elektrickou technologii: od trati s DS E-TENSE FE23 na silnici s novým DS 7 E-TENSE 4×4 360.

Od okamžiku, kdy se šampionát ABB FIA Formule E otevřel výrobcům, je DS Automobiles jedinou značkou, která vyhrála alespoň jeden závod každou sezónu. V Americe, Asii, Evropě a Africe – se třemi generacemi monopostů – má DS Performance čtyři světové tituly, 47 umístění na stupních vítězů a 16 vítězství v 98 závodech. Know-how a zkušenosti získané ze soutěžení s některými z nejrenomovanějších světových výrobců v obzvláště náročném šampionátu jsou pro DS Automobiles obrovským posílením. Konkurence představuje skutečnou laboratoř pod širým nebem pro DS Performance a tvoří prostředí pro inovace.

Photo Germain Hazard / DPPI

DS Performance

Společnost DS Performance vyrobila řadu fyzických dílů na DS E-TENSE FE23, které řídili Jean-Eric Vergne a Stoffel Vandoorne – jako je zadní motorová jednotka, včetně systému rekuperace energie a převodovky, chladicí systém, elektrický systém a zadní odpružení. – stejně jako software a algoritmy, které optimalizují hospodaření s energií. Vše, co se DS Performance učí prostřednictvím Formule E, jsou užitečné znalosti pro lidi, kteří vyrábějí silniční vozy E-TENSE od DS Automobiles.

Nová DS 7 E-TENSE 4×4 360

Nová DS 7 E-TENSE 4×4 360 využívá systém rekuperace energie, který pochází přímo z Formule E. Je ještě efektivnější než systém u starších modelů a optimalizuje řízení analýzou tlaku vyvíjeného na brzdový pedál, čímž nabízí nebývalou kvalitu brzdění.

Jako průkopníci v přechodu energie sledovali muži a ženy z DS Automobiles vývoj elektrifikace díky pravidelnému vývoji softwaru a hardwaru. Se svými čtyřmi tituly Formule E už výrobce měřuje k budousnosti na silnici  bez emisí CO2.. Od roku 2024 budou všechna nová auta od DS Automobiles 100% elektrická.

Béatrice Foucherová, generální ředitelka DS Automobiles:

„Od té okamžiku, kdy se šampionát Formule E otevřel výrobcům, rozhodli jsme se vstoupit do této inovativní soutěže s cílem urychlit vývoj naší elektrifikované řady a rozšířit profil DS Automobiles. Zkušenosti, které jsme nashromáždili od roku 2015, podtržené  čtyřmi tituly mistra světa a mnoha vítězstvími, kterých jsme dosáhli na všech kontinentech navštívených šampionátem, přinášejí benefit našim zákazníkům díky neustálému transferu technologií, který jsme zavedli. Protože jsou to naši zákazníci, kteří jsou skutečnými vítězi našeho úspěchu v nejprominentnějším 100% elektrickémsvětovém šampionátu.“

 

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„Motoristický sport byl vždy mimořádným nástrojem výzkumu a vývoje. To platí ještě více dnes, když jsme v centru elektrické revoluce v automobilovém průmyslu. Formule E je velmi užitečná laboratoř pro urychlení a doladění elektrifikace. Díky motoristickému sportu vyvinula společnost DS Performance mimořádně výkonný software pro rekuperaci energie a také fyzické komponenty, jako je motor a měnič, které se postupem času zmenšily a zefektivnily. Všechny tyto zkušenosti již byly zabudovány do naší současné elektrifikované řady a opět je nalezneme v připravovaných 100% elektrických vozech této značky.“

Klíčové údaje od vstupu DS Automobiles do Formule E:

  • 98 závodů
  • 4 mistrovské tituly
  • 16 vítězství
  • 47 pódií
  • 22 pole position

Zdroj: DS Performance

 

DS Performance v sezoně 2023 – Inovace se rodí ze závodů