GEOFENCING: nová zkušenost související s energetickou transformací u plug-in hybridních modelů značky DS Automobiles

  • Služba Geofencing automaticky aktivuje elektrický režim v plug-in hybridních vozech DS Automobiles, pokud se nacházejí v nízkoemisních zónách.
  • Služba Geofencing je nyní k dispozici u vozů DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE a DS 9 E-TENSE vybavených systémem DS IRIS SYSTEM s aktivním režimem pro plug-in hybridní motory.

Služba Geofencing

Služba Geofencing souvisí se zaváděním nízkoemisních zón po celé Evropě. Jejich cílem je postupně omezit na místní úrovni vjezd vozidel, která nejvíce znečišťují ovzduší.

Geofencing optimalizuje u plug-in hybridních motorů E-TENSE modelů DS 4, DS 7 a DS 9, které tvoří téměř 40 % (DS 4), resp. 60 % (DS 7) a 90 % (DS 9) prodejů jednotlivých modelů v Evropě (údaje pro rok 2023), využívání jednotlivých druhů energie, aby se snížil dopad jízdy na životní prostředí.

Při přiblížení k nízkoemisní zóně je řidič varován a při vjezdu do vymezené oblasti se automaticky zvolí elektrický režim, pokud v baterii zbývá dostatek energie. Plně se tak využívá účinnost plug-in hybridních modelů.

Nízkoemisní zóna je na mapě online navigačního systému označena zelenou plochou a ikonou.

V současné době funguje ve Francii dvanáct nízkoemisních zón: Paříž, Aix-Marseille, Lyon, Toulouse, Nice, Montpellier, Remeš, Saint-Etienne, Grenoble, Clermont-Ferrand a Rouen. Přibližně třicet dalších měst a obcí se k tomuto seznamu chystá připojit.

V Evropě má obdobná omezení přibližně deset zemí.

 

Aktivní režim Geofencing je k dispozici ve vozech:

DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE a DS 9 E-TENSE vybavených systémem DS IRIS SYSTEM.

U 100% elektrických, benzinových, dieselových a hybridních motorů je k dispozici také pasivní režim, který řidiče upozorňuje na nízkoemisní zóny a nabízí mu alternativní trasy, pokud cesta míří mimo danou oblast.

Služba Geofencing je založena na aktualizované online navigaci, která je součástí paketu Connect Plus, který zahrnuje také funkci ChatGPT jako součást systému rozpoznávání hlasu IRIS, Remote control a E-Remote control, Connected Alarm, Send2Nav a také EV Trip Planner a e-Routes (v závislosti na modelu). Tento paket je u všech modelů DS Automobiles po dobu tří let součástí sériové výbavy.

 

DS AUTOMOBILES

Mezi základní rysy značky DS, která vznikla v roce 2014, patří avantgardní duch a výjimečné dědictví a její ambicí je přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru

DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

 

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Automobiles

 

Zdroj: DS Automobiles