FORMULE E rozšiřuje iniciativu FIA Girls on Track na každý závod a pódium v příští sezóně

  • Více dívek než kdykoli předtím se v příští sezóně zúčastní programu FIA Girls on Track presented by Hankook na závodech Formule E, aby podpořily začlenění žen do motoristického sportu
  • Poprvé se na všech 11 místech závodu uskuteční FIA Girls on Track pro místní dívky, přičemž se očekává, že se 10. sezóny zúčastní více než 1 650 závodnic
  • Novinkou pro příští sezónu je také to, že program bude reprezentovat jeden účastník a bude součástí slavnostního týmu na stupních vítězů v každém závodě
  • Allianz se stává novým globálním partnerem iniciativy FIA Girls on Track v mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Formule E a FIA  oznámily, že v příští sezóně se programu FIA Girls on Track na závodech Formule E zúčastní více dívek než kdykoli předtím, což bude zahrnovat také roli na stupních vítězů závodu.

Program FIA Girls on Track

Program pro dívky ve věku od 12 do 18 let se v roce 2024 rozšíří na všech 11 závodních víkendů mistrovství světa ABB FIA Formule E, oproti pěti závodním víkendům v předchozích sezónách. Více než 1 650 dívek se zúčastní závodů Formule E v Mexico City, Diriyah, Hyderabadu, São Paulu, Tokiu, Misanu, Monaku, Berlíně, Šanghaji, Portlandu a Londýně.

Formule E, která se koná již šestým rokem, pozitivně ovlivnila více než 2 500 dívek během 15 závodních víkendů, přičemž přední ženské osobnosti z celé řady profesí v paddocku mistrovství světa ABB FIA Formule E pořádaly inspirativní a vzdělávací workshopy.

FIA Girls on the Track

Mezi hlavní body nově rozšířeného programu patří:

  • Účastnice FIA Girls on Track, která je součástí slavnostního týmu a po každém závodě je přítomna na stupních vítězů, aby zdůraznila začlenění žen do motoristického sportu.
  • Působivá pracovní zkušenost, kterou nabízí ekosystém ABB FIA Formula E World Championship na trati během závodního týdne.
  • Minimálně 100 dívek se zúčastní workshopů na dráze a dalších 50 se zapojí do kariérních rozhovorů na místních univerzitách na všech závodních trzích.
  • Zdroje na webových stránkách Formule E, které upozorňují na nezbytné dovednosti a možnosti kariérního rozvoje v motoristickém sportu, včetně budoucích aktivací FIA Girls on Track.
  • Nová a vylepšená identita značky, která bude lépe odrážet a rezonovat s ženami zapojenými do této iniciativy, a to po změně značky mistrovství světa ABB FIA Formule E na začátku 9. sezóny.
  • Rozšíření zapojení těch, kteří se již aktivací zúčastnili, aby dále rozvíjeli své vzdělání a porozumění kariérním příležitostem.

Ženy prezentující v soutěži FIA Girls on Track pocházejí ze všech částí mistrovství světa ABB FIA Formule E, včetně týmů, partnerů a sponzorů. Prezentace se týkají témat, jako je vysílání, zdraví a bezpečnost, technologie, inženýrství, řízení a mediální role, přičemž zúčastněné dívky získají kompletní přístup do zákulisí provozu v den závodu.

Julia Pallé, viceprezidentka pro udržitelnost ve Formuli E, uvedla:

„Máme radost, že můžeme posunout FIA Girls on Track na další úroveň a nastavit standard pro to, jak mohou sportovní organizace skutečně vzdělávat, zvyšovat kvalifikaci a integrovat novou generaci ženských lídrů do své pracovní síly. Přijímání odvážných a inovativních kroků je součástí naší DNA a náš závazek k podpoře rovnosti žen a mužů není výjimkou. Když se rozhlédneme po paddocku, vidíme stále více žen, které z programu těžily a postoupily do odvětví, což podtrhuje jak účinnost programu, tak důležitost toho, proč musíme i nadále maximalizovat jeho potenciál. Stejně jako všechny ostatní sporty musíme jít dál a rychleji v prosazování rovnosti žen a mužů po celém světě.“

Deborah Mayer, předsedkyně komise FIA Women in Motorsport, řekla:

„Jsem potěšena, že se program FIA Girls on Track vrací do jubilejní desáté sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E. Komise FIA Women in Motorsport je pevně odhodlána zvýšit účast žen v motoristickém sportu na všech úrovních a ve všech oblastech. Jako taková nabízí FIA Girls on Track dokonalou platformu pro seznámení mladých dívek a žen s motoristickým sportem a všemi rozmanitými kariérními příležitostmi, které představuje.“

Nový program je hrdě podporován společnostmi Hankook (Prezentující partner), ABB (Globální partner), WAE (Oficiální partner) a oficiálním partnerem seriálu, společností Allianz, která tuto iniciativu podporuje jako nový globální partner.

FIA Girls on the Track

Zdroj: ABB FIA Mistrovství světa Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024