Formule E: DS Automobiles oznamuje partnerství se společností SYENSQO

  • DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT uzavírají v rámci svého působení ve světovém šampionátu ABB FIA Formula E tříleté partnerství se společností Syensqo
  • Společnost Syensqo, klíčový hráč na poli ekologické mobility, je etalonem v oblasti odvětví speciálních chemikálií
  • Na voze DS E-TENSE FE23 bude od prvního závodu 10. sezóny, který startuje v sobotu v Mexiku, umístěno logo společnosti, jež je expertem na výrobu materiálů budoucnosti

DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT oznamují tříleté partnerství s firmou Syensqo

Do prvního závodu 10. sezóny ABB FIA Formula E World Championship, který se koná v sobotu 13. ledna v Mexico City, zbývá jen několik dní a právě nyní společnosti DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT oznamují tříleté partnerství s belgickou firmou Syensqo.

Na základě vědeckých poznatků budoucnosti Seynsqo pomáhá vyrábět lehčí a bezpečnější automobily tím, že nahrazuje kovy vysoce výkonnými polymery a dodává materiály pro výrobu účinnějších baterií.

Základem tohoto nově oznamovaného partnerství, jehož klíčovými myšlenkami jsou výkon a inovace, je společná touha posunout hranice elektrické technologie a vytvořit představu o mobilitě zítřka.

Společnost DS Automobiles, držitel dvou dvojnásobných titulů ve Formuli E, má v letošní sezóně jasný cíl opět se pohybovat na špičce závodního pole, a to po boku společnosti, která je považována za lídra v oblasti řešení pro chemický průmysl.

Olivier François, generální ředitel společnosti DS Automobiles:

„Jsme potěšeni, že můžeme přivítat společnost Syensqo, klíčového hráče budoucnosti čisté mobility, který pracuje na nové generaci elektromobilů, jako partnera týmu DS PENSKE v centru našeho působení v mistrovství světa Formule E. Tato spolupráce zosobňuje naši neustálou snahu posouvat hranice inovací, technologií a výkonnosti. Společně se společností Syensqo usilujeme o špičkovou úroveň a jsme odhodláni ji prokázat hned v první E-Prix sezóny, která se koná 13. ledna v Mexico City.“

Ilham Kadri, výkonný ředitel společnosti Syensqo:

„Jsme nadšeni, že můžeme spojit své síly s týmem DS PENSKE ve Formuli E v toto jedinečné partnerství, které v sobě snoubí vědu, udržitelnost, výkon a bezpečnost. Tato spolupráce je o společné touze po vítězství, neboť sdílíme potřebu udávat směr a vytvářet inovace zaměřené na rozvoj lidstva, a to nejen v oblasti ekologické mobility.“

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„Celý tým je na toto nové partnerství obzvláště hrdý. To, že se mezi naše partnery zařadila tak prestižní společnost, jako je Syensqo, je velmi silným uznáním naší několikaleté práce, našich dosavadních jedinečných úspěchů a ambiciózních cílů, které jsme si stanovili do budoucna.“

Klíčové výsledky od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 105 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 47 pódiových umístění
  • 22 pole position

 

DS AUTOMOBILES

Mezi základní rysy značky DS, která vznikla v roce 2014, patří avantgardní duch a výjimečné dědictví a její ambicí je přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

PENSKE AUTOSPORT

PENSKE AUTOSPORT je americká závodní stáj, kterou v roce 2007 založil Jay Penske. Tým sídlí v Los Angeles v Kalifornii, která je největším trhem s elektromobily na světě.

Po mnoha úspěšných letech závodění v IndyCar (2007–2014) se tým s nadšením pustil do přechodu na elektromobilitu a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Mottem týmu je latinská věta „E Pluribus Unum“, tedy „V jednotě je síla“.

Zdroj: DS Automobiles