CITROËN C5 X získal ocenění „Best large car“ na 13. ročníku ankety  WOMEN’S WORLD CAR OF THE YEAR

Citroën C5 X získal v soutěži WWCOTY (Women’s World Car of the Year) ocenění „Best Large Car“. Tuto anketu založila v roce 2009 Sandy Myhre, aby umožnila ženám v automobilovém odvětví vyjádřit svou představu o modelech přicházejících na trh.  Ženy se často podílejí na nákupu automobilů, i v případě, že o něm samy o sobě nerozhodují. Mají osobitý pohled na silné a slabé stránky automobilu. Čistě ženská porota složená z 63 automobilových novinářek ze 45 zemí pěti kontinentů má nelehký úkol vybrat nejlepší vozy v šesti kategoriích (rodinné auto, supersport, městské auto, velké SUV, 4×4 a rodinné SUV).

C5 X zvítězil v kategorii „Best large car“

Vítězné vozy reprezentují ve své kategorii dokonalost z hlediska bezpečnosti, jízdních vlastností, komfortu, technologií, designu, účinnosti, vlivu na životní prostředí a poměru ceny a výkonu. Citroën C5 X zvítězil v kategorii „Best large car“ („Nejlepší rodinné auto“) “ a nyní se utká s dalšími pěti vítězi ve finálovém kole o celkového vítěze nejvyššího ocenění WWCOTY. Vítěz bude vyhlášen 8. března, na Mezinárodní den žen.

 

Citroën C5 X

Model C5 X, který byl představen v roce 2021, se stal vlajkovou lodí reprezentující jedinečné know-how značky Citroën. Po celém světě bylo za pouhý rok dodáno již více než 45 000 vozů. V Evropě je ve druhé polovině roku lídrem žebříčku mainstreamových sedanů segmentu D. C5 X v sobě kombinuje eleganci a dynamiku sedanu, všestrannost a objem kombi a vzhled a pozici při řízení SUV. To vše při zajištění bezkonkurenčního komfortu díky sedadlům Citroën Advanced Comfort a odpružení Citroën Advanced Comfort Active.

C5 X představuje skutečnou pozvánku k cestování v naprostém klidu. Nabízí špičkové technologie, které usnadňují život na palubě, jako je rozšířený head-up displej a zcela nový informační systém MyCitroën Drive Plus s hlasovým ovládáním a dvanáctipalcovou dotykovou obrazovkou. C5 X se také podílí na energetické transformaci Citroënu, neboť nabízí plug-in hybridní verzi 180 ë-EAT8, která doplňuje plug-in hybridní nabídku 225 ë-EAT8, která již tvoří 60 % prodaných vozů C5 X.

 

Zdroj: Citroën