lodě

Modernizované ochranné stání u Lovosic umožní i za extrémních povodní bezpečné stání velkých plavidel

Ředitelství vodních cest zahájilo modernizaci stávajícího ochranného stání pro velká plavidla v těsné blízkosti přístavu Lovosice-Prosmyky. V případě příchodu velké vody zajistí bezpečné vyvázání jednoho velkého plavidla o rozměrech až 137 x 11,5 m i za největší zaznamenané povodně. Stavba bude dokončena v prosinci letošního roku.

Read More

Začátkem srpna otevřeme přístaviště ve Štětí

V těchto dnech se dokončuje přístaviště pro 12 malých plavidel ve Štětí na Labi, které ve čtvrtek, 3. 8. 2023 ve 12:00 hod. bude slavnostně otevřeno.Budete-li mít právě cestu kolem, ať už po souši nebo po vodě, přijďte si prohlédnout toto zbrusu nové molo, které se nachází na pravém břehu Labe, v těsné blízkosti mostu.

Read More

Metrostav dokončuje přístaviště ve Štětí pod bedlivým dohledem kachen

Vodáci putující na hausbótech a motorových člunech po Labi si už letos v létě pohodlně vyvážou své lodě ve Štětí na Litoměřicku. Stavbaři Metrostavu pro ně do měsíce dokončí nové přístaviště, jediné na pravém břehu dolního Labe proti proudu nad Nučnicemi.

Read More

FOR CARAVAN a FOR BOAT: Nové modely karavanů i nejluxusnější vodní skútr světa se představí v Letňanech

Veletrhy FOR CARAVAN a FOR BOAT, které se konají ve dnech 17. až 19. března na výstavišti PVA EXPO PRAHA, budou nabité novinkami a exkluzivními modely. Akce pro milovníky svobodného cestování i vodních sportů umožní prohlédnout si nejnovější modely karavanů, obytných vozů, vestaveb, lodí, vodních skútrů či vodních sportů. Chybět nebude doprovodný program a bazar […]

Read More

V Roudnici nad Labem začíná stavba servisního centra pro lodě

Ředitelství vodních cest ČR zahájilo výstavbu servisního centra pro lodě, které vznikne v těsné blízkosti budovaného přístaviště pro malá plavidla v Roudnici nad Labem. Kromě tankování pohonných hmot nabídne servisní stání plavidlům také možnost odčerpání odpadních a nádních vod, doplnění vody a odevzdání odpadu. Obdobné servisní centrum pro osobní, rekreační i nákladní lodní dopravu v […]

Read More

Ve Strážnici na Baťově kanálu zakotví více lodí

Rozšíření přístaviště ve Strážnici, jehož výstavba byla koncem ledna zahájena, vyřeší kritický nedostatek kapacity stávajícího přístavního mola, kdy řada turistů při svém putování po Baťově kanále zde nemůže vyvázat svou loď a vyrazit na návštěvu města a skanzenu. Ředitelství vodních cest ČR do konce června vybuduje na pravém břehu moderní přístaviště pro 14 malých plavidel […]

Read More

V Ústí nad Labem – Brné jsme zahájili stavbu přístaviště pro malá plavidla

Ředitelství vodních cest ČR zahájilo výstavbu veřejného přístaviště pro malá plavidla v ústecké části Brná. Turisté zde budou mít možnost zdarma vyvázat svou loď až na dobu 48 hodin a z odběrných sloupků doplnit do lodí vodu či čerpat elektřinu. Projekt je součástí komplexní podpory rekreační plavby formou programu výstavby veřejných přístavišť na vodní cestě, který Ředitelství vodních cest ČR dlouhodobě realizuje.

Read More

V Čelákovicích začala výstavba nových veřejných přístavišť pro rekreační plavbu

Ředitelství vodních cest ČR zahájilo výstavbu dalších veřejných přístavišť na Labi. Dnes začínají vyrůstat plovoucí mola pro malá plavidla a osobní lodní dopravu v Čelákovicích. Moderní přístaviště umožní turistům plavícím se po řece bezpečně vystoupit téměř v centru města, z odběrných sloupků doplnit do lodí vodu či čerpat elektřinu. Projekt je součástí programu výstavby veřejných přístavišť na vodní cestě pro podporu rekreační plavby, který Ředitelství vodních cest ČR dlouhodobě realizuje.

Read More

Začala velká proměna přístaviště lodí v Litoměřicích

Ředitelství vodních cest ČR zahájilo modernizaci současných přístavišť na Labi v Litoměřicích, aby zastavení malých rekreačních lodí turistů i velkých osobních lodí v centru města bylo bezpečnější a pohodlnější. Pokračuje tak v programu výstavby veřejných přístavišť na vodní cestě pro podporu rekreační plavby. Standardem již jsou přípojky elektřiny a vody pro plavidla, která budou nově i v Litoměřicích.

Read More

ABB Formula E zřizuje stanici v Berlíně

Šampionát se vrací do Berlína, aby zde představil dvojí přehlídku energetického managementu a účinnosti Pokrok v oblasti e-mobility na zemi i ve vzduchu díky technologii nabíjení Megawatt od ABB

Read More