Výstava  F1® Exhibition oslavuje Romaina Grosjeana – muže, který slaví dvoje narozeniny

Romain Grosjean je nejen vynikající závodní jezdec, ale také člověk, který ve svém životě oslavil již dvoje narozeniny. 29. listopadu 2020 Grosjean přežil děsivou nehodu při Velké ceně Bahrajnu, při níž jeho závodní vůz Formule 1 vzplál. Jeho velkolepá záchrana z plamenů a následné vyproštění se dostalo na titulní stránky novin po celém světě.

Nehoda Romaina Grosjeana v Bahrainu

Zbytky Romainova auta, které se ve vysoké rychlosti rozlomilo na dvě části a okamžitě explodovalo, byly tři roky drženy pod zámkem. V úzké spolupráci mezi týmem Moneygram Haas F1® a producenty výstavy Formule 1® je nyní podvozek vystaven na výstavě F1 ve Vídni. Ve speciálně navržené místnosti s názvem „Survival“ je podvozek doprovázen velkoplošnou videoinstalací ukazující dosud nepublikované záběry z nehody.

„Po nárazu hořelo 120 kilogramů paliva a baterie. Buňka přežití chrání řidiče v případě vážné nehody, včetně mě. Podvozek je stále neporušený, svatozář tam je a kromě poškození a popálenin je to stále tak, jak to má být. Myslím, že mi to zachránilo život,“ vysvětluje Grosjean.

Od této dramatické události je den nehody Romaina Grosjeana, který se narodil 17. dubna 1986, často považován za jeho „druhé narozeniny“. V tento den slaví nejen své fyzické narozeniny, ale také znovuzrození muže, který prokázal velké odhodlání a sílu bojovat proti všem překážkám.

Příběh Romaina Grosjeana

Grosjeanův příběh je symbolem odvahy a vytrvalosti. Jeho pozoruhodný návrat po nehodě ukazuje, že je nejen talentovaným závodním jezdcem, ale také vzorem vytrvalosti a lidské vůle.

Jako otec dvou dětí a oddaný motoristický jezdec zůstává Grosjean oddán bezpečnosti v motoristickém sportu a využívá svou platformu k tomu, aby dával naději a inspiraci ostatním. Jeho mimořádný život a zkušenosti z něj dělají skutečného hrdinu na trati i mimo ni.

 

Romain Grosjean

Výstava Formule 1 Exhibition

Výstava Formule 1®  na výstavišti  METAStadt nabízí na ploše více než 3 000 m2 podmanivou směs dosud nepublikovaného filmového a obrazového materiálu, působivých audiovizuálních prvků, interaktivních exponátů a historických závodních vozů Grand Prix™ a vozů Grand Prix™ z různých období. Sedm místností, speciálně navržených oceňovanými kurátory, umělci a filmaři, poskytuje vypravěčského průvodce historií královské třídy motoristického sportu a poskytuje jedinečný pohled do neobyčejného světa Formule 1®. Výstava, která vznikala několik let, je proto povinnou akcí pro všechny fanoušky a nadšence motoristického sportu.

Otevírací doba:

úterý až neděle od 10 hodin

Vstupenky jsou k dostání od 24,90 EUR na oeticket.com nebo na pokladně (pouze debetní nebo kreditní kartou)

-10% sleva na všechny časové sloty 16., 17. a 18.4.2024

Rezervace od 11.-18.4.2024 na oeticket.com nebo na místě na pokladně

Formule 1® – Exhibition

METAStadt Vídeň

Dr. Otto-Neurath-Gasse 3

1220 Vídeň

 

Více informací naleznete ZDE

Titulní foto: Bubu Dujmic

 

Ve Vídni můžete zažít jedinečné zážitky spojené s Formulí 1