Vídeň má očkovací loď. Obrážet s ní bude městské pláže

Vídeň rozšířila svou nabídku očkovacích míst o speciální očkovací loď. Ta bude objíždět vždy od pátku do neděle městské pláže na Starém Dunaji a bude lidem nabízet jednorázové očkování vakcínou od společnosti Johnson & Johnson.

Očkovací loď ve Vídni

Bez registrace a přímo u vody. Tak by se dalo popsat nové očkovací místo, které bylo uvedeno minulý týden ve Vídni. Do provozu město totiž uvedlo speciální očkovací loď, která bude vždy od pátku do neděle obrážet jednotlivé městské pláže na Starém Dunaji a nabízet očkování zdarma a bez registrace. „Očkování je vedle pravidelnách testů nejsilnější zbraní v boji proti koronaviru. Prostřednictvím očkovací lodě rozšiřujeme nízkoprahovou nabídku města. Tím také zajistíme, že očkování získají všichni, kteří o něj mají zájem. Chtěl bych všechny Vídeňany vyzvat, aby tuto nabídku využili“, uvedl k novému očkovacímu místu ve Vídni starosta Michael Ludwig.

Pláže na Starém Dunaji objíždí loď každý pátek od 15 do 19 hodin a o víkendu od 11 do 19 hodin. Očkovat se mohou nechat zájemci přímo na pláži, a to jednorázovým očkováním od společnosti Johnson & Johnson. Mladiství mladší 18 let jsou v případě zájmu očkováni vakcínou od společnosti Pfizer/BionTech. Společně s první dávkou tak získají kartičku s termínem druhé dávky. Za víkend tímto způsobem město plánuje oočkovat 350 lidí.

 

Foto: C. Jobst/PID