Od vinařství Cobenzl ochutnáte víno z automatu i nejnovější edici „Vídeňského mladíka“

Městské vinařství Cobenzl se letošní podzim hlásí s dvěma novinkami – tou první je automat s vybranými víny, který je všem milovníkům vína kdykoliv k dispozici, a tou druhou je „Vídeňský mladík“, tedy mladé svěží víno „Junger Wiener“ s jasnou barvou a vyváženou ovocnou chutí a kyselinkou.

Vídeňské víno Cobenzl

Milovníci vídeňského vína Cobenzl nyní nemusí hledět na otevírací doby vinařství, své oblíbené víno si totiž mohou jednoduše zakoupit v jakoukoli denní či noční dobu v automatu nacházejícím se před bránami vinařství. Vedle Veltlínského zeleného je v nabídce i klasický Wiener Gemischter Satz DAC, ryzlink, sekt i nový „Junger Wiener“, tedy mladé cuvée, které se dle Thomase Podsednika z vinařství Cobenzl skvěle páruje s pokrmy tradiční vídeňské gastronomie. Vedle chlazených vín nabízí automat i hroznový mošt či med pocházející z městských vinic.

Prvním vínem nové sezóny je každoročně „Vídeňský mladík“, který je tak jako většina mladých vín včetně českého svatomartinského jakousi předzvěstí kvality dalších odrůd v daném roce. „Junger Wiener“ je dle Podsednika čerstvé lehké víno, má zářivě jasnou barvu a silné ovocné aroma. Svým složením se řadí mezi suchá cuvée, která jsou charakteristická svou vyváženou ovocnou chutí a kyselinkou. Podle Podsednika je toto cuvée navíc plné vídeňského šarmu.

 

A co z něj plyne pro další vína ročníku 2020? Podle Podsednika byla letošní úroda sice podprůměrná, ale hrozny jsou zdravé a vykazují velmi dobrou zralost i optimální rozvinutí aroma. „Můžeme se těšit na velmi kvalitní vína“, předznamenal silný ročník Thomas Podsednik, vedoucí vinařství Cobenzl, které již 110 let vlastní vídeňská radnice. Od letošního roku jsou vína z vinařství Cobenzl navíc zcela bio