Ježíšek letos přijde z botanické zahrady v Troji

Fanoušci a návštěvníci Botanické zahrady Praha mohou svým blízkým udělat radost originálními dárky a zážitky

Vánoce v Botanické zahradě

Botanická zahrada hl. m. Prahy i v letošním roce připravuje pro své fanoušky originální vánoční dárky. Pod stromečkem jistě potěší zážitek v podobě dárkové vstupenky do botanické zahrady nebo poukazu na návštěvu vinného sklepa na vinici sv. Kláry. V nabídce botanické zahrady nechybí pozornosti, jako je kvalitní víno z místní produkce, knihy, stolní hry a další drobnosti, které potěší (nejen) příznivce rostlin a přírody vůbec. Pro milovníky vína je možné pořídit rovnou celý vánoční balíček. Dárky mohou zájemci objednat prostřednictvím eshopu, který je novinkou letošního roku a nechat si zaslat na svou adresu nebo vyzvednout při návštěvě botanické zahrady, případně některé zakoupit přímo ve stánku se suvenýry v areálu.

„I v letošním roce jsme pro naše fanoušky připravili speciální vánoční nabídku dárků. Dá se říci, že zájemci si u nás vyberou pozornost pro celou svou rodinu či přátele – od stolních her přes módní doplňky a lahve výborného vína až po jedinečné zážitky. Já osobně doporučuji vánoční balíček pro milovníky vína, ve kterém je lahev vína z naší vlastní produkce a dva poukazy na návštěvu našeho vinného sklepa. Pro děti jsme připravili novou vědomostní hru Botanicus, v níž si mohou s rodiči zahrát na zahradníky a botaniky,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

 

Vánoční poukazy na zážitky z botanické zahrady

Každoroční přemýšlení nad tím, co nadělit blízkým pod stromeček, si můžete ušetřit výběrem z nabídky trojské botanické zahrady. Speciálně pro letošní rok si zde připravili balíček určený milovníkům tekutých hroznů, který obsahuje jednu lahev vína z místní produkce, například šťavnatý Ryzlink rýnský, a dva dárkové poukazy na Nedělní sklep umožňující prohlídku vinného sklepa s výkladem o výrobě vína a s malou degustací na závěr. Vinařský balíček pořídíte za 950 Kč. Poukaz na prohlídku vinného sklepa lze zakoupit i samostatně, a to za 350 Kč. Radost může udělat také zážitek v podobě procházky Botanickou zahradou Praha v příštím roce. Dárková vstupenka stojí 200 Kč a držitele opravňuje k návštěvě venkovních expozic i unikátního tropického skleníku Fata Morgana.

 

Knihy a hry pro malé i velké zahradníky a botaniky

 

K nejoblíbenějším dárkům už tradičně patří knihy nebo stolní a společenské hry. Mezi publikacemi botanické zahrady najdete knihy plné rad a tipů pro zahradníky, zahrádkáře i další milovníky přírody. Ať už sáhnete po unikátní knize, která vás provede celým světem pelargonií a poradí, jak je pěstovat, ale i jak je využít v kuchyni, nebo knize plné fotografií nádherných tropických rostlin, se kterými se můžete setkat ve skleníku Fata Morgana, či si necháte vyprávět příběh trojské botanické zahrady, neuděláte chybu. Malé i velké potěší novinky v nabídce botanické zahrady, a to vědomostní a stolní hry. V zahradníky a botaniky se celá rodina může převtělit v rámci unikátní hry Botanicus. Kromě zábavy si dospělí i děti doplní své přírodovědné znalosti. V nabídce her nechybí ani botanické domino – pro začátečníky i pokročilé – a tradiční kostky.

Radost udělá i drobnost

 

Přátelům i kolegům v práci můžete věnovat drobnost, jako je plecháček s vtipným botanickým obrázkem, termoska, nákrčník s motivem botanické zahrady nebo dřevěný zápisník. Elegantní pány potěší dřevěný motýlek s manžetovými knoflíčky.

Vánoční dárky lze nakupovat a objednávat na e-shopu botanické zahrady. Některé produkty jsou k dispozici již nyní, vánoční vinařský balíček a dárkové poukazy bude možné zakoupit od úterý 16. listopadu 2021. Objednané dárky si můžete nechat zaslat poštou, případně vyzvednout přímo v botanické zahradě. A některé jsou ke koupi přímo ve stánku se suvenýry. Osobní vyzvednutí objednávek bude možné do konce listopadu v pokladně u autobusové zastávky Kovárna – pod vinicí sv. Kláry (každý den od 9 do 16 hodin) a v prosinci pak v pokladně pod skleníkem Fata Morgana (od úterý do neděle od 9 do 16 hodin). V případě zájmu o zaslání je vánoční překvapení nutné objednávat do 10. prosince, při osobním vyzvednutí je objednávku možné provést až do 17. 12. 2021 Objednávky učiněné po 18. 12. 2021 budou bohužel vyřízeny až v lednu 2022.

 

Novinky a další informace najdete také ZDE