F1 Exhibition Vienna se otevírá

METAStadt se stane centrem motoristického sportu až do začátku léta a nabídne fascinující pohled na historii F1 a její budoucnost.

Oficiální zahájení výstavy F1 Exhibition Vienna

Včera večer byla na vídeňském výstavišti METAStadt oficiálně zahájena výstava Formule 1®, která od 2. února 2024 vzdává hold rakouskému motoristickému dědictví. V sedmi výstavních místnostech o rozloze více než 3 000 m² se návštěvníci vydají na cestu nejpozoruhodnějšími a rozhodujícími okamžiky v historii F1 a také získají přehled o technických inovacích tohoto sportu a jejich vizích do budoucna. Kromě šesti originálních vystavených vozů Formule 1, včetně vozu RB16B Maxe Verstappena, s nímž v roce 2021 vyhrál mistrovství světa FIA Formule 1, vítězného Ferrari F187/88C Gerharda Bergera a AlphaTauri® AT01 Pierra Gaslyho, nabízí přehlídka jedinečný a částečně dosud nepublikovaný pohled na mimořádný a fascinující svět Formule 1®. Husí kůži vám naženou pozůstatky vyhořelého závodního vozu HAAS Romaina Grosjeana z jeho dramatické nehody v Bahrajnu v roce 2020 a boxová zídka s 8minutovým pohlcujícím zážitkem z F1.

V dopoledních hodinách navštívil výstavu generální ředitel a prezident Formule 1® Stefano Domenicali.

„Rakousko je pro Formuli 1 speciální zemí,“ zdůraznil Domenicali v rozhovoru pro agenturu APA. „Je tu spousta vášně.“ Četné osobnosti jako Niki Lauda, Jochen Rindt nebo Gerhard Berger utvářely historii Formule 1 a položily základy pro neuvěřitelnou budoucnost, říká Domenicali.

Večer se pozornost soustředila na působivé závodní vozy, ale také na 18letého Charlieho Wurze, rakouskou naději Formule 1. Syn závodní legendy Alexandera Wurze včera oznámil, že v příští sezoně bude závodit ve Formuli 3.

Ocifiální zahájený výstavy F1 Exhibition Vienna

 

Corinna Kamper

Zahájení se zúčastnili mezinárodní odborníci a příznivci motoristického sportu

Zahájení, které moderovala bývalá závodní jezdkyně a expertka na motoristický sport Corinna Kamper, se zúčastnili národní i mezinárodní odborníci a příznivci motoristického sportu, jako jsou kurátor Timothy Harvey, producent Jonathan Linden, „Mr. Formula 1“ a sportovní komentátor Ernst Hausleitner, moderátoři Kati Bellowitsch a Ronny Leber, „Mr. Ferrari“ Heribert Kasper, profesionální tanečník Danilo Campisi, kouzelník mistr světa Lucca Lucian, hudební producent Thomas Rabitsch s manželkou Anjou,  Oldtimer-Guide, redaktor Christian Schamburek a mnoho dalších.

Dieter Semmelmann, generální ředitel společnosti Show Factory Entertainment GmbH:

 „Jsme velmi hrdí na to, že s výstavou „Formule 1 – výstava“ můžeme dále etablovat Vídeň a METAStadt jako místo pro velkolepé a oblíbené výstavy. Tato výstava je jedinečným zážitkem a jistě přivede do Rakouska fanoušky Formule 1 z celé Evropy.“ V předprodeji je již více než 70 000 vstupenek.

Výstava Formule 1® ve Vídni bude pro veřejnost otevřena od 2. února a bude fanouškům motoristického sportu nabízet fascinující zážitky ještě několik měsíců. Vstupenky jsou k dostání od 24,90 EUR na oeticket.com

 

F1 Exhibition Vienna

od 2. února 2024

Út-Čt: 10:00 – 19:00 (poslední vstup 17:00)

Pá-Ne: 10:00 – 20:00 (poslední vstup 18:00)

METAStadt Vídeň

Dr. Otto-Neurath-Gasse 3, 1220 Vídeň

 

Více informací naleznete ZDE

Titulní foto: Dieter Semmelmann, Corinna Kamper, Charlie Wurz

Foto: Jürgen Hammerschmid

 

 

Ve Vídni můžete zažít jedinečné zážitky spojené s Formulí 1