Žlutá rodinka se opět ukryla v kukuřičných bludištích!

Více než 120 tisíc návštěvníků bloudilo v minulém roce na osmi místech v celé České republice. To je jenom pro představu zhruba jako by se ztratili všichni obyvatelé Liberce. Nejvíce lidí přilákala bludiště v Brně, Hradci Králové a Rakovníku. I přes brzkou sklizeň nebývale zaujal labyrint v Sychrově. Letos jsme počet bludišť zvýšili o tři, můžete nás tedy navštívit v 11 různých městech. A čekají na Vás i další novinky! Například zcela nová hra pro dospělé, která procvičí slovní zásobu.

HURÁ NA PŘÍŠERKY

Celkem 20 příšerek ve tvaru písmene se ukrývá v každém kukuřičném bludišti v celé České republice. Cílem hry pro děti je všechny příšerky úspěšně najít a vytvořit z nich na základě prostých pravidel čtyři slova. Zde však cesta k odměně nekončí. Vzniklá slova jsou indiciemi k tajence, na kterou musejí děti přijít. Jedině tak získají dárek v podobě magnetky některého z Kukuřičáků.

MYSLÍME I NA DOSPĚLÁKY

Abychom předešli nudě u dospělých blouditelů, dostali od nás vlastní úkol, který spočívá v nalezení celkem osmi cedulí s různými písmeny abecedy, z nichž vytvoří šest rozdílných slov. Procvičí si tedy slovní zásobu a kreativitu. Počet volných oken jim jasně napoví, o jak dlouhé slovo se jedná. Ani dospělé v případě úspěchu nemine drobná odměna!

RYCHLÝ JAKO GEPARD

Nezapomněli jsme ani na hbité nohy a orientační smysl našich návštěvníků, kteří si svoji rychlost a přesnost mohou vyzkoušet pomocí mobilního telefonu s aplikací a čtečkou QR kódů a stát se tak účastníkem Mistrovství v bloudění. Díky soutěži lze porovnat výkony bloudících nejen v rámci jednotlivých bludišť, ale i se zbytkem celé republiky! Již třetím rokem odměňujeme ty nejschopnější z Vás originálními tričky. Stačí navštívit minimálně tři různá bludiště a být nejrychlejší.

BAHNO ANI DÉŠŤ NÁS NEODRADÍ

Pokud se stane, že nám počasí nebude úplně přát, určitě to neznamená konec bloudění! Nezapomeňte se informovat u našeho personálu, zda je otevřeno, vybavit své nohy vysokými holinami a vzhůru za dobrodružstvím! Čeká Vás důkladně udržované bludiště bez plevelu a odpadků, které by Vám znepříjemnily bloudění. Jako v loňském roce lze platit vstupné kartou na všech bludištích, ušetříme Vás tedy strachu z chybějící hotovosti.

STRAŠIDELNÉ NOČNÍ BLOUDĚNÍ

Už třetím rokem pro Vás znovu chystáme oblíbené noční bloudění! Užijí si nejen děti, ale i dospělí. Myslíte si, že nejste strašpytlové, tmy se nebojíte a nevěříte na strašidla? Přijďte se na vlastní kůži přesvědčit a dokažte, že projdete bludištěm jen za světla svítilny.

KUKUŘICI VYUŽÍVÁME DO POSLEDNÍHO ZRNKA!

A jaký je vlastně osud kukuřice po sezoně? Rádi Vám to řekneme! Celé dvě třetiny posekané kukuřice se využijí buď jako siláž, nebo krmení pro hospodářská zvířata, zemědělcům tedy bludiště neuškodí a my si užijeme příjemnou zábavu při ztrácení se v uličkách.

 

Otevřená bludiště:

– Kutná Hora

– Rakovník

– Sychrov

– Kyšice u Plzně

– Praha – Líbeznice

– Hradec Králové

– Brno

– Olomouc – Slavonín

– Opava

– Valtice

– Jihlava – Sasov

Ať už si přijdete do největších bludišť v ČR jen bloudit anebo budete hrát jednu z her, jistě zde strávíte příjemné chvilky s vaší rodinou či přáteli. Tento netradiční zážitek pro malé i velké budete moci prožít nejméně do konce září.

Web: www.kukuricaci.cz