Festival stavebnic ve Zlíně nabídne spoustu zábavy

Dvoudenní festival stavebnic se uskuteční o víkendu  17. a 18. listopadu ve 14|15 Baťově institutu ve Zlíně. Letos akci čeká velký prostor celého přízemního patra budovy. Na místě budou k vidění tradiční i méně obvyklé stavebnice z nejrůznějších materiálů.

Návštěvníci si budou stavět se stavebnicemi z plastu, papíru, magnetu, kovu, keramiky, skla, dřeva a dalších zajímavých materiálů. „Festival se ve Zlíně koná už pošesté a zájem návštěvníku se rok od roku zvyšuje. Stavebnice z nejrůznější materiálu podporují u dětí kreativitu, představivost a jemnou motoriku. Akce je ukázkou přímé podpory technického vzdělávání dětí, která u těch nejmenších začíná právě hrou se stavebnicí. Těší mne, že tato akce nemá v celé republice obdoby. Oblibu si vysvětluji tím, že logické hry a různé hlavolamy budí respekt, zatímco stavebnice osloví opravdu každého,“ uvedla Věra Stojarová, organizátorka festivalu.

Letošní novinkou bude speciální stavebnicová herna, ve které budou namixované zajímavé stavebnice a skládačky vzdělávacího charakteru méně známých značek. Zde budou zastoupené například zajímavé stavebnice Toypex nebo Montessori skládačky pro nejmenší děti. Malé děti se mohou těšit na koutek se stavebnicemi na koberci nebo u malých stolečků. 

Festival stavebnic ve Zlíně:

14|15 Baťův institut, 17. – 18. 11. 2018
Jednotné vstupné: 50,- Kč, rodinné vstupné 150,- Kč
Otevírací doba: 9 – 19 hodin