Zlínská ZOO již nyní hlásí návštěvnický rekord Zlínská ZOO již nyní hlásí návštěvnický rekord

Turistický region Východní Morava má pestrou nabídku turistických cílů a atraktivit. Dlouhodobě mezi nimi vyniká ZOO a zámek Zlín-Lešná. Zlínská zoologická zahrada má stálé místo mezi TOP 10 nejoblíbenějšími turistickými cíli v ČR, mezi zoologickými zahradami jí patří druhé místo za tou pražskou.

V roce 2019 bude ZOO přepisovat dosavadní rekordy. Již nyní je zcela jasné, že poprvé v historii projde jejími branami více než 670 tisíc návštěvníků. Zvýšená návštěvnost se projevuje i v rekordních tržbách, které přispívají k nejvyšší soběstačnosti ze všech českých zoo. Ta se v několika posledních letech pohybuje kolem 90 %.

„Jsme rádi, že děláme městu Zlínu a turistickému regionu Východní Morava tu nejlepší možnou reklamu. Brány ZOO jsou veřejnosti otevřeny každý den v roce. A přestože největší nápor je v letních měsících, chodí k nám lidé za zábavou a odpočinkem i nyní v zimě,“ říká ředitel ZOO Zlín Roman Horský.

Přesná čísla letošní rekordní návštěvnosti budou samozřejmě známa až na konci roku, ale již nyní v zoo vědí, se ta letošní sezona bude historicky nejúspěšnější. To ostatně potvrzuje i rekordní počet držitelů klubových karet Zoo Zlín Family.

„Je pozoruhodné, s jakým tempem návštěvnost zlínské ZOO roste. V roce 2009, kdy návštěvnost poprvé překročila magickou hranici půl milionu návštěvníků, málokdo čekal, že za deset let se počet návštěvníků zvýší o neuvěřitelných 32 %. Nyní se návštěvnost již čtvrtým rokem drží nad hranicí 630 tisíc. ZOO prokazuje dlouhodobě svůj potenciál a jsme přesvědčeni, že letošní rekord zcela jistě nebude tím posledním. Již nyní se společně připravujeme mimo jiné na to, abychom sem „naučili“ jezdit nejen tuzemce a Slováky, ale také nové návštěvníky z dalších zemí“, doplňuje Petra Psotková, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.