Tradiční kváskový chléb patří mezi nejoblíbenější produkty naší biopekárny

Kváskový chléb je stravitelný a chutný i po několika dnech, nebude se kazit a plesnivět, protože je v něm prostředí nepříznivé pro tvorbu cizích bakterií. Vedle toho má nižší glykemický index než běžný chléb a podporuje zažívání. Kváskový chléb Country Life je navíc 100% žitný, celozrnný a bio.

„Vlastně to byli již staří Egypťané, kteří si všimli, že mouka smíchaná s vodou začne po několik dnech kvasit. A zjistili, že když k tomu přidají další mouku s vodou a upečou chléb, ten je lehčí a vzdušnější než do té doby používané nekvašené placky,“ vysvětlil Martin Voleský, manažer výroby společnosti Country Life. 

Kvásek je totiž skutečně jen mouka, nejčastěji žitná, smíchaná s vodou. Nebo správněji řečeno kvas. Slovo kvásek se v tomto případě začalo před lety používat omylem, ale ujalo se. „Samozřejmě, naše pekárna se nevyhýbá ani výrobě za pomoci droždí. Pokud se dodrží správné výrobní postupy a kvalita surovin, což je u nás standard, zákazníci si odnesou zdravé, ručně vyráběné pečivo. Přesto kváskový chleba z celozrnné žitné mouky v biokvalitě považujeme za svou srdeční záležitost,“ řekl Martin Voleský. A stejné to je i u zákazníků – do prodejen si chodí speciálně pro něj.

„At již si z naší pekárny vyberete cokoliv, je to v pravém slova smyslu bio. Konkrétně to znamená, že se při pěstování surovin nepoužily umělé pesticidy, veškeré suroviny totiž pocházejí z ekologického zemědělství, které je šetrné k přírodě. Pečivo je také bez konzervantů, umělých ochucovadel a barviv,“ uzavřel Martin Voleský.

Country Life je největším českým distributorem biopotravin a zdravé výživy s tradicí již od roku 1991. Nedílnou součástí jeho služeb zákazníkům je také biopekárna, síť restaurací, maloobchodních prodejen a e-shop. 

Zdroj: Country Life