Stezka k Hučáku je hotová, město požádá o její předčasné užívání

Výraznými úpravami už od konce léta minulého roku prochází frekventované místo před zimním stadionem, kde se kříží několik tras pro pěší a cyklisty. Část jedné z nich, stezku podél Jiráskových sadů směrem k elektrárně Hučák, se již podařilo prakticky dokončit. Rada města v úterý schválila dohodu se zhotovitelem o předčasném užívání stavby, o které město musí ještě požádat stavební úřad. Ten následně bude rozhodovat o zprovoznění tohoto hotového úseku.

„V této lokalitě dochází ke stavebním úpravám několika míst a cest, jedná se třeba o cyklostezky podél Komenského ulice, od Hučáku nebo od lávky přes Orlici. Práce pokračují po etapách, a vzhledem k tomu, že se již část z těchto oprav podařilo dokončit, chceme nyní žádat o její předčasné užívání,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Jedná se o část stavby stezky pro chodce a cyklisty podél Jiráskových sadů od třídy ČSA směrem k elektrárně Hučák. Město k žádosti o předčasné užívání této stezky musí vedle dohody se zhotovitelem stavby ještě dodat další potřebná vyjádření dotčených orgánů státní správy, jako například od hasičského záchranného sboru nebo policie. O zprovoznění tohoto hotového úseku pak bude rozhodovat stavební úřad.
Stavba nyní pokračuje obnovou stezky pro chodce a cyklisty ve směru na Moravský most, její zbylé části podél Komenského ulice a úpravou zpevněných ploch v prostoru před hlavním vstupem do zimního stadionu. „Kde to půjde, chceme jednotlivé dokončené úseky hned zprovoznit podobně jako v případě stezky podél Jiráskových sadů,“ dodává náměstek Bláha. V poslední etapě dojde ke stavbě mlatových chodníků, úpravě zelených ploch či k dokončovacím pracím na napojení stavebně upraveného parkoviště před hotelem na plochy před zimním stadionem. Zároveň zde vznikne dostatek míst s cyklistickými stojany pro návštěvníky akcí či hokejových zápasů.
Zdroj: Hradec Králové