Stejné „měkké“ trio pro Imolu, Monako a Montreal

 Společnost Pirelli informovala týmy a FIA o tom, že pro všechny tři velké ceny (Emilia-Romagna, Monaka a Kanady) bude použita stejná volba směsí: C3 jako P Zero White hard, C4 jako P Zero Yellow medium a C5 jako P Zero Red soft.

 

Výběr je tedy totožný s loňským rokem, protože samotné směsi zůstaly stejné.

Tato trojice nejměkčích směsí se minulý rok v Imole vůbec nevyzkoušela, protože závod byl na poslední chvíli zrušen kvůli záplavám v oblasti Romagna. V roce 2022, kdy se na Autodromo Enzo e Dino Ferrari použily pouze 18palcové pneumatiky Pirelli, byly k dispozici směsi C2 jako tvrdá, C3 jako střední a C4 jako měkká. Letošní ročník od 17. do 19. května ukáže, zda měkčí přístup přinese širší možnosti volby strategie než v minulých letech, a to na trati, kde je předjíždění notoricky poměrně komplikované.

 

Pro Monako a Montreal byly měkčí směsi jasnou volbou vzhledem k hladkému asfaltu, který se na těchto dvou pouličních okruzích nachází, a tento přístup byl v minulých letech vyzkoušen a otestován.

 


Pirelli v motorsportu

Společnost Pirelli byla založena v roce 1872 a má hluboké italské kořeny. Dnes je uznávána po celém světě pro své špičkové technologie, schopnost inovací a kvalitu svých výrobků. Motoristický sport vždy hrál důležitou roli ve strategii společnosti Pirelli, která se řídí filozofií „race to road“. Společnost se věnuje motoristickému sportu již 117 let a dnes dodává pneumatiky do více než 350 šampionátů na dvou i čtyřech kolech. Pirelli neustále dbá na co nejefektivnější využívání přírodních zdrojů a energie a do roku 2030 chce dosáhnout uhlíkové neutrality.

Od roku 2011 je Pirelli globálním partnerem pro pneumatiky mistrovství světa FIA Formule 1. Společnost dodává pneumatiky také do šampionátů FIA Formule 2, FIA Formule 3, Formula Regional European Championship by Alpine, FIA World Rally Championship a GT World Challenge, spolu s mnoha národními seriály.

 

O společnosti Pirelli:  

Pirelli, založená 1872, je předním světovým výrobcem pneumatik. Specializuje se na spotřební pneumatiky pro automobily, motocykly a jízdní kola včetně souvisejících služeb. S vyspělou technologií a více než 3 900 homologacemi od předních automobilových výrobců se Pirelli etablovala jako lídr v segmentu high-value pneumatik. S cílem dosáhnout excelentního výkonu, bezpečnosti a ochrany životního prostředí investovala v roce 2022 přibližně 5,5 % příjmů ze svých produktů do výzkumu a vývoje. S více než stoletou historií v motorsportu je Pirelli zapojeno do více než 350 soutěží. Je „spolusponzorem“ týmu Luna Rossa Prada Pirelli, je globálním partnerem FC Internazionale a podporuje zimní sporty a dobrodružství navigátora Ambrogia Beccaria. Kromě toho Pirelli vydává kalendář zachycující společenské změny, provozuje umělecký prostor Pirelli HangarBicocca a prostřednictvím své nadace se stará o kulturní dědictví společnosti. Pirelli je oceněna za svůj závazek k udržitelnosti a zařazena do významných indexů, včetně Dow Jones World a Europe Sustainability.