StarDance XI. řada – pátý taneční večer

Pátý soutěžní večer byl věnován filmovým melodiím. Otevřelo ho vystoupení Cirku La Putyka. Potom jsme mohli sledovat na parketu sedm tanečních párů, které předvedly  tance jive, valčík a cha-chu. Moderátor Marek Eben v úvodu zmínil citát Pierra de Coubertina : „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, jelikož Michal Necpál se z důvodu nemoci nemohl vystoupení zúčastnit a zastoupil ho jeho  bratr Jakub.

Foto: M. Křepelka

Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková

Mirai s Lenkou tančili jive na píseň z filmu Šakalí léta. Richard Genzer konstatoval, že viděl 11 kroků jive, nevadilo mu, že to někdy nebyl jive, protože předvedli skvělé číslo. Tatiana Drexler s Richardem nesouhlasila, protože podle jejího názoru to jive byl a byl to zároveň Miraiův nejlepší tanec. Ocenila, jak šel skvěle do hudby. Jan Tománek se ve svém hodnocení vrátil k prvnímu večeru, kdy Mirai vystřihl skvěle sambu a potvrdil, že mu jdou lépe latinskoamerické tance než standardní. Při vystoupení, které bylo velmi dobré, mu Mirai připomněl Martina Dejdara. Zdeněk Chlopčík kladně hodnotil skvělý odraz, viděl na parketu jive s nádechem rock´ n´rollu a vystoupení mělo velmi dobrou atmosféru.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer páru známku 8, Tatiana Drexler 9, Jan Tománek 8 a Zdeněk Chlopčík 8.

 

Foto: M. Křepelka
Foto: M. Křepelka

Andrea Sestini Hlaváčková a Jakub Necpál

Taneční pár zvládl nacvičit společné vystoupení za jediný den. Andrea s Jakubem  na parketu tentokrát zatančili valčík na skladbu z filmu Deník Bridget Jonesové. Na začátku vystoupení odvedl Jakub plačící Andreu na parket, aby se společně roztančili ve tříčtvrtečním taktu.  Tatiana Drexler hodnotila jejich valčík jako velmi dobře zvládnutý. Podle Jana Tománka je Andrea velmi statečná, je vidět, že je sporkovkyně, která nechce prohrávat. Libila se mu řada výrazových prvků, ocenil skvělou práci paží.

V bodovém hodnocení udělil se tři členové poroty shodli na známce 7, Zdeněk Chlopčík hodnotil známkou 6.

Foto: M. Křepelka

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Tomáš s Kristýnou zatančili jive na skladbu z Kačeřích příběhů. Na začátku vystoupení Tomáš Kristýnu přeskočil a společně roztančili jive. Zdeněk Chlopčík oceil jejich provedení tance, protože to byl obtížný jive, rytmicky velmi dobře zvládnutý, v jejich tanci bylo hodně energie. Všiml si, že Tomáš byl hodně soustředěný a zaměřený na přesnost, doporučil mu se při tanci více uvolnit. Podle Richarda Genzera jejich taneční vystoupení bylo skvělé, obdivoval rychlost Tomášových nohou.

V bodovém hodnocení se všichni členové poroty shodli na známce 9.

Foto: M. Křepelka
Foto: M. Křepelka

Marika Šoposká a Robin Ondráček

Marika s Robinem zanančili jive na píseň Lolipop z filmu Planeta 51 . Na začátku vystoupení Marika vystoupila z kosmické lodě a rozhlížela se kolem sebe, v zádech za sebou měla Robina. Když se uviděli, roztančili na parketu jive a potom oba nastoupili do kosmické lodě.

Jan Tománek ocenil, že Marika se dobře ztvárnila do příběhu, její tanec měl výbornou techniku, viděl na parketu hodně jivu, její vystoupení bylo jisté a tancovala s přehledem. Také Zdeňkovi Chlopčíkovi se tanec líbil, všechno bylo dobře zatančené, jen by si představoval rychlejší a ostřejší práci nohou.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 8, Tatiana Drexler 7, Jan Tománek 9 a Zdeněk Chlopčík 8.

Foto: M. Křepelka

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Martina s Markem zatančili cha-chu na hudbu z filmu Vlk z Wall street zakončenou odvážnou zvedačkou. Tatiana rozdělila svoje slovní hodnocení do několika částí: hlava za 10 bodů, horní část těla za 6, pohyby pánve za 10  bohužel nohy pouze za 2 body. Richardovi Genzerovi neuniklo, že Martina byla při tanci poněkud roztřesená a měla problémy s rovnováhou.

V bodovém hodnocení udělili tři členové poroty známku 6, Zdeněk Chlopčík hodnotil jejich vystoupení známkou 5.

Foto: M. Křepelka

Foto: M. Křepelka

Tereza Černochová a Dominik Vodička

Vystoupení Terezy a Dominika představovalo koncert, při kterém tančili jive. Tatiana Drexler ocenila, jak si Tereza neuvěřitelně poradila s jivem, který jí podle jejích slov jako tanec úplně neseděl. Při tanci z ní vyzařovala spousta energie a tanec v jejím provedení Tatianu potěšil. Také Zdeňkovi Chlopčíkovi se Terezin tanec líbil, hlavně když tančila u mikrofonu, měla při tanci rychlé nohy, ale jakmile se vzdálila od mikrofonu, byla z jejího vystoupení patrná určitá nejistota.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 8, Tatiana Drexler známku 8, Jan Tománek 9 a Zdeněk Chlopčík 7.

Foto: M. Křepelka

Jan Cina a Adriana Mašková

Jan s Adrianou zatančili romantický valčík pod Eiffelovou věží. Zdeněk Chlopčík ve svém hodnocení konstatoval, že začátek byl pěkný, ocenil dobré linie, choreografii i pohyb, ale když přešli do držení, objevily se chyby v postavení, měli mezi sebou velkou mezeru, Jan při tanci poskakoval, šel před hudbou. Podle Jana Tománka Jan s Adrianou vždy přinesou zajímavá čísla, která jsou vyvážena tanečně. Ocenil, že Jan zapracoval na postavení, ale je velká škoda, že při dnešním tanci nešel do hudby. Tatiana Drexler se na vystoupení tohoto tanečního páru velmi těšila, tančili krásně, ale bohužel šli mimo hudbu. Richard Genzer konstatoval, že Jan si našel cestu ke standardním tancům, ale dnes to nebylo ono, prostě možná neměl svůj den.

V bodovém hodnocení udělil Richard Genzer známku 7, Tatiana Drexler 5, Jan Tománek 6 a Zdeněk Chlopčík 4.

 

Foto: M. Křepelka

Potom následovalo závěrečné vyřazování. Po chvíli napětí jsme se dozvěděli, že příští večer na parketu neuvidíme Mariku Šoposkou s Robinem Ondráčkem.

 

 

Foto: JB Cysnews.

Náhledové foto: M. Křepelka

 

Výsledky Stardance 2021